Omaž Draganu Nikoliću: "Gospodin mangup" u prodaji od 10. marta

Autor:

28.02.2017 20:04

Foto:

Foto:



U izdanju Lagune, a na inicijativu Grand kafe 10. marta će biti puštena u prodaju monografija o proslavljenom glumcu Draganu Gagi Nikoliću - "Gospodin mangup".

Kako je saopšteno iz Lagune, ova izuzetna knjiga predstavlja omaž liku i delu slavnog glumca u znak zahvalnosti za njegov trud, plemenitost i dugogodišnje prijateljstvo.

Dirljiv gest Milene Dravić: Zašto je Gagin čamac poklonila Šerbedžiji

Knjiga je, kako se navodi, nastala u dogovoru Grand kafe sa njegovom suprugom, proslavljenom glumicom Milenom Dravić.

Želja je da se ovom knjigom javnosti prvi put predstavi jedinstveno svedočanstvo o glumačkoj i moralnoj veličini "najvećeg šarmera i najvoljenijeg glumca" uz čije su uloge odrastale generacije.

A post shared by @foto.nostalgija on Feb 19, 2017 at 1:37pm PST

Urke video poslednji krug u Monci: Mladići iz Loznice odali počast Draganu Nikoliću

Priče brojnih eminentnih autora o velikom Gagi Nikoliću još jednom će, poručuju iz Lagune, podsetiti sve poštovaoce njegovog rada, kao i koliko je bio veliki "Gospodin mangup".

A post shared by Merge.Ann (@merge.ann) on Feb 5, 2017 at 4:50am PST

Knjiga će se u rodaji naći odmah nakon promocije.

-Inicijativa za monografiju o Gagi Nikoliću, našem velikom prijatelju, jednom od najvećih glumaca sa ovih prostora, nastala je iz naše želje da se, zajedno sa poštovaocima, još jednom podsetimo njegovog neprevaziđenog talenta, profesionalnosti i prepoznatljivog šarma po kom ćemo ga uvek pamtiti. Posebno nam je drago da delo izlazi u godini jubileja Grand kafe,  izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovog područja kafa Atlantic grupe.

A post shared by @foto.nostalgija on Feb 14, 2017 at 4:28pm PST

Pola veka je Dragan Nikolić trajao na jugoslovenskoj i srpskoj umetničkoj sceni. Kao glumac u pozorištu, na filmu i na televiziji. Bio je junak filmova koji predstavljaju bogatstvo nacionalne kinematografije, a na prostoru nekadašnje Jugoslavije, Dragan Nikolić je bio jedan od najvoljenijih glumaca.

-Imala sam tu privilegiju da smo drugovali više od četiri decenije, što je podrazumevalo i određenu bliskost. Sve te godine prijateljstva utkale su se u ovu monografiju, u čijoj osnovi je ljubav prema junaku jedne kinematografije, teatra i televizije. Posebnu zahvalnost dugujemo Grand kafi na ideji i inicijativi koju su preuzeli kako bi ova knjiga ugledala svetlo dana, izjavila je Radmila Stanković, urednica monografije.

A post shared by Mimi (@mimimilica90) on Mar 17, 2016 at 2:19pm PDT


Inače, svoje priče i sećanja na Gagu Nikolića ispričali su filmski kritičar Milan Vlajčić, pozorišni kritičar Aleksandar Saša Milosavljević, dramaturg i televizijski poslenik Predrag Perišić, pisac i akademik Dušan Kovačević, reditelji Dejan Mijač, Paolo Mađeli, Slobodan Unkovski, Ljiljana Todorović, Miloš Radivojević, Slobodan Šijan, Boro Drašković, Miroslav Lekić, Zdravko Šotra i Miloš Radović, i Dragoljub Draža Petrović, novinar i glavni urednik Danasa. Urednica fotografije je Goranka Matić.

Komentari. (0)

Loading