Otkriveni krivci za grešku na dodeli Oskara: Šta se zapravo dogodilo?

Autor:

02.03.2017 10:19

Foto:

Foto:



Predsednica Američke filmske akademije koja dodeljuje nagradu Oskar saopštila je da dvoje službenika firme "PwC", koji su bili zaduženi za prebrojavanje glasova i koverte sa imenom pobednika, nikada više neće raditi u organizaciji i sprovođenju ove manifestacije.

Voren Biti i Fej Danavej u centru skandala na dodeli Oskara (video)

Predsednica Američke filmske akademije Čeril Bun Ajsaks rekla je za AP da se preispituje saradnja Akademije sa tom firmom, prenosi Tanjug.

Dvoje službenika iz firme "PwC", Brajan Kulinan i Marta Ruiz, bili su zaduženi za pobedničke koverte na ceremoniji dodele Oskara.

Kulinan je u bekstejdžu putem Tvitera slao fotografiju glumice Eme Stoun samo nekoliko minuta pre nego što je voditeljima ceremonije, Vorenu Bitiju i Fej Danavej, predao pogrešan koverat o tome koji je film proglašen za najbolji.

Oskar za film “Mesečina”, a nagrade za glavnu rolu Emi Stoun i Kejsiju Afleku

Bun Ajsaks kaže da je to skrenulo Kulinanovu pažnju i dovelo do greške.

Firma "PwC", koja je zadužena za prebrojavanje glasova kao i za koverte sa imenom pobednika na dodeli Oskara već više od 80 godina, izvinila se zbog ovog incidenta.

Najzanimljiviji detalji o ovogodišnjem Oskaru: Rekordi, favoriti, večiti gubitnici

Kada su predstavnici firme shvatili da je došlo do greške, potrčali su na scenu da to isprave - ali prekasno, rekli su zvaničnici za AP.
Ovogodišnju dodelu Oskara obeležila je zabuna do koje je došlo kada je Fej Danavej za najbolji film, umesto pravog pobednika "Mesečine", proglasila "La-la lend", a glumac Voren Biti je potom u bekstejdžu objasnio šta se dogodilo.

Rekao je da je otvorio kovertu i da se zbunio kad je video u njoj piše „Ema Stoun. La-la lend“ dodavši da je to jedna od najčudnijih stvari koja mu se ikad dogodila.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading