Evroviziju ponovo trese skandal: Nemačka iskopirala pesmu Aleksandre Kovač?

Autor:

02.03.2017 19:37

Foto:

Foto:



Takmičenje za pesmu Evrovizije poslednjih godina prate brojni skandali, a ako se utvrdi da je pesma nemačke predstavnice plagijat, i ove godine će se taj trend nastaviti.

37. Brit nagrade u znaku Dejvida Bouvija (video)

Naime, ovu zemlju će na prestižnom muzičkom takmičenju predstavljati Levina, sa pesmom "Perfect life", za koju je nedavno objavljen i spot.

I sve to ne bi podiglo muzičku javnost na noge da pesma ne deluje kao plagijat numere "Young And Wild", koju je srpska kantautorka Aleksandra Kovač komponovala za istoimeni nemački film reditelja Felixa Maxima Eller.

Za sada nema reakcija evrovizijskih čelnika, ali ako se pokaže da je pesma plagijat, Nemačka će sasvim sigurno biti diskvalifikovana, uprkos tome da je članica “velike petorke” i da treba direktno da nastupa u finalu 13. maja.

- Plagijat se ustanovljava na sudu po principu indigo testa. Notni tekst jedne pesme je plagiran samo ako je notni tekst sporne pesme u celosti preslikan, kao kroz indigo. Sve ostalo se ne smatra plagijatom. Kao neko ko je 25 godina u pop muzici, znam koliko je lako biti sličan nekoj pesmi, ali ovo nije slično, već isto - izjavila je za Večernji.hr Aleksandra Kovač koja je autor i muzike za našu popularnu seriju "Ubice mog oca".

Scenaristkinja serije “Ubice mog oca”: Biće još ubistava!

Ali, tu nije kraj loših vesti o najpopularnijem muzičkom takmičenju s obzirom da se danas oglasila i Rusija koja je ozbiljno zabrinuta za bezbednost svojih predstavnika na Evroviziji

Naime, portparol Kremlja saopštio je danas da Rusija ima razloga za brigu za bezbednost svojih predstavnika na Evroviziji, koja se održava u Kijevu, rekavši da i dalje nije donesena odluka o neučestvovanju, prenosi ruska agencija TASS.

Pevač grupe “Oasis” Liam Galager otvara Egzit

- Naravno, zbog mesta održavanja i mogućih bezbednosnih problema, kao i zbog neprijateljskog stava prema Rusima, jasno je da imamo razloga za brigu - rekao je Peskov novinarima, dodavši da "koliko znamo nije donesena nikakva odluka da ruski predstavnici ne učestvuju"

Apeli da se bojkotuje Evrovizija čuju se širom Rusije.

Zamenik komiteta za kulturu Dume Josif Kobzon se takođe pridružio ovim apelima.

- Kremlj nema stav prema mogućem bojkotu i nije skroz jasno zbog čega se to takmičenje mora bojkotovati - rekao je Peskov.

“Lepotica i zver” u novoj verziji Arijane Grande i Džona Ledženda (video)

Evrovizija se održava jednom godišnje od 1956. godine i prema tradiciji pobednik prethodnog takmičenja domaćin je sledećeg.

Komentari. (0)

Loading