Vlasta Velisavljević: Čovek kako stari dobija lice kakvo zaslužuje

Autor:

14.03.2017 16:22

Foto:

Foto:



Legendarni dramski umetnik Vlastimir-Vlasta Velisavljević će u julu ove godine napunuti 91, ali svakako mu energije i elana ne nedostaje. Aktivan je u pozorištu, a kako je sam jednom prilikom izjavio, dok bude uloga, biće i života za njega.

Ovaj čuveni glumac iza sebe ima više od 350 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji, ali je najširu popularnost stekao epizodnom ulogom magistra Ðorđevića u kultnoj seriji "Bolji život".

Iako već zagazio u desetu deceniju života, Vlasta se prema sopstvenom priznanju oseća kao mladić. Iskustvo je umnožilo njegov šarm, pa nisu retke dame koje mu prilaze na ulici kako bi mu se udvarale.

– Siguran sam da čovek kako stari dobija lice kakvo zaslužuje. I sve se mislim kad mi neke dame prilaze: “Bože, šta li nalaze na meni?” Kad ono, privlačna im je moja starost. Možda sam najzad dobio pravo udvaračko lice. Šalim se, smatram da su godine moj najveći kapital i ozbiljno se razmišljam da ih oročim u nekoj banci, samo, bojim se da me ne pokradu. Ovako ih ljubomorno čuvam i samo ponekad sa tugom pogledam u nebo, jer gore se nalazi mnogo mojih prijatelja. Nisam sentimentalan, naprotiv, znam da nas sve to čeka - otkrio je čuveni glumac za magazin "Gloria".

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading