Kako je jedan ručak mogao da pokvari prijateljstvo između Sergeja Trifunovića i Vojina Ćetkovića

Autor:

30.03.2017 10:13

Foto:

Foto:



Iako ga u svakodnevno gledamo u reklami kako hrani društvo grickalicama spremljenim po dedinom receptu, istina je zapravo da Sergej Trifunović ne voli da kuva. Kako je otkrio u razgovoru za "Gloriju", kuvanje mu oduzima previše vremena, pa se tako radije hrani po restoranima. Ali, ne može se reći da nije pokušavao.

Mada su mu roditelji vešti kuvari, te je od malih nogu upoznat s osnovama gastronomije, prvi ozbiljan ručak skuvao je kao student. Ipak, njegova kulinarska avantura nije dobro prošla. Umalo je uništila njegovo prijateljstvo sa Vojinom Ćetkovićem, sa kojim ovih dana igra u Molijerovom "Don Žuanu" predstavi koju režira Gorčin Stojanović a daje se u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

– Bilo je to na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti, kad sam naprasno rešio da izostanem sa časova i da po receptu iz nekog kuvara, koji sam verovatno nasledio od roditelja, spremim pileći paprikaš. Ideja je bila da kolege Vojin Ćetković i Boris Pingović posle vežbi svrate kod mene na klopu. Ceo dan sam kuvao, kuvao i kuvao, a jelo nije bilo ni blizu gotovo kad su oni stigli. Na kraju su zaspali gladni, probudili se u neko doba i otišli kući. Kad sam ih zamolio da bar probaju moj paprikaš, nisu hteli ni da čuju. Mislim da je to bio ključan momenat, onaj u kojem sam shvatio da ne želim više nikad da skuvam bilo šta - kaže Sergej.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading