Branislav Lečić o snimanju "Sivog doma": Kaskader je samo skakao s mosta, sve vratolomije je Crni radio sam

Autor:

01.04.2017 15:12

Foto:

Foto:



Branislav Lečić u svet glume zakoračio je davne 1977. godine ulogom Fikreta Hadžiabdića u filmu Gorana Markovića "Specijalno vaspitanje".  Tom ulogom snažno je utabao stazu ka uspehu, dok je kao mladi glumac publici dočarao kako izgleda život s druge strane zakona. Sedam godina kasnije Lečić je dobio ponudu da snima seriju "Sivi dom", koja se upravo reprizira na RTS- u, i tako se ponovo našao u koži još jednog delinkventa.

Darko Bajić: Kao Dorćolac i ja sam mogao da završim u “Sivom domu”

Crni je stekao ogromnu popularnost, a osim što je maestralno odradio glumački deo posla, Lečić je pokazao izuzetnu fizičku spremnost. Većinu opasnih scena radio je bez kaskadera, među kojima je i trčanje po krovu voza u pokretu u suprotnom smeru kretanja.

- Kaskader me je menjao u scenama kad je Crni skakao sa mosta u Moravu i prilikom prevrtanja automobila. Sva ostala "ludila" radio sam ja. Bio sam izuzetno fizički spreman, a takav sam i danas. Odlično se držim i dobro se osećam - rekao je Lečić za Novosti.

Prisećajući se rada na kultnoj seriji o deci iz doma koja je pre 30 godina bila jedna od najgledanijih, popularni Leka otkriva kako se pripremao za ovu zahtevnu ulogu u čemu mu je, kaže, mnogo pomogao i reditelj Darko Bajić.

- Kroz razgovor sa rediteljem spremao sam se za Crnog. On mi je davao smernice u kom pravcu priča treba da ide, ali sam na samom snimanju shvatio kako sve funkcioniše. Odlaskom u Vaspitno-popravnu ustanovu za decu i omladinu u Kruševcu, video sam autentične domce i to mi je mnogo značilo. Tad sam shvatio da u glumi ne smeš da lažeš i da ona služi da podrži istinu. Na vreme sam naučio da jeftina gluma ne znači ništa i da je potraga za pravim osećanjima i razumevanjem lika kog igraš jedini ozbiljan zadatak glumca.

Budući da se već oprobao u ulozi delinkventa, Lečić je strahovao da prihvati ulogu Crnog kako ga ljudi ne bi na početku karijere upamtili po negativnim rolama.

- Da nisam prihvatio da igram Crnog sigurno bih mnogo izgubio - priznaje glumac i dodaje da je zahvalan Bajiću što je bio uporan da se baš on nađe u koži tog junaka.

Leka nema sreće sa mlađim ženama: Živeo sam u utopiji o večnoj ljubavi

U ovoj kultnoj seriji su glumili Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Đurđija Cvejić, Bora Todorović i Žarko Radić, a prvi put u značajanijim rolama su se pojavili i tada mladi glumci Branko Vidaković, Zoran Cvijanović, Željka Cvijetan, Nikola Kojo, Mirjana Joković, kao i Žarko Laušević koga je uloga Šilje u "Sivom domu" vinula u glumačle zvezde.

Komentari. (0)

Loading