Snežana Dakić: Nikada se ne treba udati zbog para, mnogo je jeftinije pozajmiti ih

Autor:

07.04.2017 18:00

Foto:

Foto:



Voditeljka Snežana Dakić, kojoj je glavna inspiracija i motiv za svaki životni poduhvat ćerka Laura koju je dobila u braku sa biznismenom Vladimirom Mikićem, za "Gloriju" je pričala o ulozi žene i samohrane majke u današnjem društvu.

- Mislim da ženama danas nije lako, jer tradicionalne uloge više ne važe, ne znaju se tačno ni nova pravila. Sve je prilično neodređeno i proizvoljno, a savremeno društvo nameće velika očekivanja. Stvar je samo u tome da za zasnivanje porodice nađete partnera koji će vas razumeti i podržavati u naporima da budete multipraktični.

Jeste li za sve u životu morali duplo više da se borite zato što ste žena, čini li vam se da i dalje živimo u muškom svetu?

- Mnogo sam radila da bih se izborila za svoj status, ali ne zato što je ovo muški svet, nego zato što su važili visoki standardi. Danas je put do slave mnogo kraći, ali je ona kratkotrajnija. A o muškom svetu možemo da pričamo samo ukoliko govorimo o raspodeli novca i moći, ili u slučaju da muž mnogo bolje zarađuje, pa ženu “gura u uloge” koje joj ne odgovaraju. Zato jedna moja drugarica kaže: “Nikad se ne udaj zbog para. Mnogo je jeftinije da ih pozajmiš.” - iskrena je Snežana.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading