Žarko Laušević: Ostajem u Srbiji, čekaju me nova snimanja

Autor:

12.04.2017 11:39

Foto:

Foto:



Žarko Laušević već neko vreme snima u Srbiji, a igra princa Đorđa Karađorđevića, jednu od glavnih uloga u seriji “Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića.

Laušević igra sporednu, ali noseću ulogu. On tumači lik srpskog princa Đorđa Karađorđevića.

Bjela i ja odavno nismo radili, ali pratio sam njegov rad ovih godina i on pomera granice. Ovog puta je u trostrukoj ulozi, producenta, reditelja i glumca – kaže Žarko Laušević.

U pomenutoj seriji igraće intrigantnu istorijsku ličnost.

“Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića: Uzbudljiv triler prepun misterija, političkih igrica i žestokog seksa

Laušević i ja smo se još pre dve godine dogovorili da ćemo sarađivati. Prvo sam mu poslao scenario. On je istraživao život princa Đorđa i kad je pročitao priču, sam je odlučio da igra baš njega. Uloga je više epizoda, ali je briljantna – rekao je Bjelogrlić za Kurir.

Laušević će tumačiti lik princa Đorđa u vreme kad je on već zatvoren, tako da neće imati partnerku, niti će biti nekih većih uloga koje će se preplitati sa njegovom. Sve epizode koje će snimati su iz perioda zarobljeništva princa Đorđa

Tu osobu veoma cenim, ali o njoj, nažalost ne znam mnogo. U pitanju je stariji brat kralja Aleksandra Karađorđevića i prvorođeni sin kralja Petra. On je ostao bez prava na presto. U duševnoj bolnici je proveo 16 godina. Iako je veliko pitanje da li je uopšte bio za tu ustanovu – kaže Žarko za Srpski Telegraf.

Ova serija postavlja pitanje da li je sve to tačno ili ne. Laušević dodaje i da ćemo ga češće gledati u našoj kinematografiji.

U pripremi je jedan veliki projekat sa Miroslavom Lekićem, koji je moj veliki prijatelj. Trebalo bi da radimo u junu ili julu ove godine - rekao je glumac koga pamtimo po sjajnim rolama u "Zaboravljenima“, "Crnom bombarderu“, "Nožu“...

Film "Bolje od bekstva“, u kome kao glavni junak završava u zatvoru, Laušević je snimio 1993, a ubrzo je i sam doživeo istu sudbinu. Posle duge pauze vratio se iz Njujorka gde živi poslednjig godina, kako bi snimio filmsko ostvarenje "Smrdljiva bajka“ Miroslava Momčilovića.

Repriza kultne serije: Sve nijanse “Sivog doma”

Nakon više od 25 godina i serije “Zaboravljeni”, proslavljeni glumac se vraća i na male ekrane TV serijom "Senke nad balkanom" koja će se naredne jeseni prikazivati na RTS - a

Uloge u seriji tumače: Marija Bergam, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Branimir Brstina, Slobodan Boda Ninković, Toni Mihajlovski, Miloš Samolov, Goran Bogdan…

Komentari. (0)

Loading