Danieli Komatović zlatna nagrada "A'Design Award & Competition"

Autor:

16.05.2017 15:31

Foto:

Foto:



Po prvi put je zasijalo srpsko prezime na spisku pobednika u Milanu na međunarodnom takmičenju od svetskog značaja – A’ Design Award & Competition - u kategoriji "nakit, naočare i satovi". Dizajnerka nakita Daniela Komatović očarala je Milano, grad mode i dizajna, svojom kolekcijom zlatnog, luksuznog nakita "Eye to the Soul", za koju joj je dodeljena prestižna zlatna nagrada. Daniela, poreklom iz Češke, već dugi niz godina živi u našoj prestonici i na jedan prefinjen, umetnički način uspešno u svetu prezentuje Beograd, grad u kome stvara.

Dizajnerkin rad su pre nekoliko meseci počeli da prate i sami organizatori takmičanja na londonskoj platformi "Not Just A Label", koja zastupa najbolje dizajnere iz čitavog sveta i pozvali je da učestvuje na prestižnom takmičenju.

A' Design Award & Competition takmičenje, sa ciljem da istakne najbolje proizvode i usluge i da obezbedi globalnu usmerenost na pobednike, ističući njihov uspeh i talenat, jedno je od najcenjenijih takmičenja u svetu. Ove godine, sezona 2016/2017, u uži krug takmičenja odabrano je 9074 dizajnera iz 97 različitih disciplina, gde osvoji nagrade samo nekoliko od njih.

Daniela Komatović skrenula je u Milanu pažnju na sebe, ne samo svojom autorskom kolekcijom nakita “Eye To The Soul“ i dizajnerskim vrlinama, ali i činjenicom da se pored velike ljubavi koju gaji prema dizajniranju nakita, vrlo uspešno bavi i grafičkim dizajnom, slikarstvom i fotografijom. Daniela dizajnira elegantan, ekstravagantan, zlatan nakit sa dragim kamenjem i biserima za najzahtevnije ljubitelje luksuznog dizajna, koji nije samo ukras, već umetničko delo, a u ovom slučaju čak i zaštitna amajlija.

Inspiracija za njenu pobedničku kolekciju je bio oblik oka, oko kao simbol boga Hora, zaštitnika ljudi i njihovih sudbina, što nakit iz ove kolekcije čini žaštitnom amajlijom. Daniela kaže da „oči su rečitije od usana, one su ogledalo srca i duše. Nakit takođe na neki način može da bude “oko do duše“, jer mnogo toga može da kaže o nama, našim osećanjima, stilu, raspoloženju, ukusu, čak i sredini u kojoj odrastamo.“

Zlatna nagrada će joj biti lično dodeljena na glamuroznoj gala večeri u zamku Villa Olmo blizu jezera Como u Italiji, na kojoj će prisustvovati predstavnici štampe i medija iz čitavog sveta i svetski poznati dizajneri. Već sada dizajnerka može biti ponosna na svoj rad, jer je u prilično kratkom periodu od kad je počala da se bavi dizajniranjem nakita, uspela da svojim autorskim nakitom ukrašava brojne poznate ličnosti iz javnog života i diplomatskih krugova.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading