Sofija Loren "krstila“ još jedan MSC brod (foto)

Autor: Svetlana Stojaković

05.06.2017 10:50

Foto:Proslavljena diva italijanskog filma Sofija Loren elegantnim koracima popela se na binu držeći ispod ruke kapetana broda. Nakon kraćeg govora u kojem se osvrnula na predhodnih 12 MSC brodova čija je bila kuma - makazama je presekla plavu traku na čijem kraju je bila velika flaša šampanjca. Flaša se zaljuljala i uz tresak razbila o metalnu površinu novog broda "MSC Meraviglia“.

13 po redu brod za krstarenja italijanske kompanije MSC gradio se 26 meseci, u njega je ugrađeno 35.000 tona čelika i 9.000 tona elektronike, dugačak je 315 metara, ima 19 paluba i prima čak 5.700 putnika..

Pored brojnih tehnoloških inovacija, na brodu se nalazi i najduži led-ekran na svetu koji je postavljen na vrhu Promenade na 6. palubi. Putnike broda koji je 3. juna zvanično porinut u francuskoj luci Avr tokom celog leta zabavlja će artisti iz proslavljenog "Cirque do Soleil“.

Sofija Loren (84) je "krstila“ svih 13 MSC-ovih kruzera od kako je ova kompanija 2003. pored kontejnerskog počela da se bavi i putničkim saobraćajem. Kapetan Đanluiđi Aponte (77) iz Sorenta osnovao je kompaniju za brodski prevoz tereta 1970. i ona je danas druga po veličini na svetu iza "Maerska“ a MSC Cruises je 4. po veličini kompanija koja se bavi krstarenjima dok u Evropi zauzima prvo mesto. MSC Grupa je i dalje u privatnom vlasništvu porodice Aponte.

Avr je odabran za mesto "krštenja“ novog MSC broda pošto ova francuska luka na obali Atlantika ove godine slavi 500 godina od svog nastanka. Nedaleko od grada nalazi se plaža Omaha na koju su se 1944. iskrcali saveznici i započeli čuvenu Bitku za Normandiju. Dva dana ranije iz brodogradilišta ...... novi MSC brod je ispratio lično novi Predsednik Francuske Emanuel Makron kome je Đanluiđi Aponte obećao da će i narednih 10 brodova koliko MSC planira da porine u sledećih 10 godina – biti izgrađeno u Francuskoj što je investicija teška 9 milijardi eura.

"MSC Meraviglia“ će ovog leta krstariti Mediteranom i obilaziti luke – Đenova, Napulj, Mesina, Valeta, Barselona i Marselj. Putnici iz Srbije i Crne Gore mogu da rezervišu svoje mesto na ovom ili nekom drugom od MSC brodova preko agencije "Allegra“www.allegrakrstarenja.com

Komentari. (0)

Loading