Najplaćenija pevačica: Bijonse prošle godine zaradila 62 miliona dolara (video)

Autor:

15.07.2017 10:36

Foto:

Foto:



Bijonse je proteklih godina prema Bilbordovoj listi bila najplaćenija pevačica na svetu. Ona je zadržala svoju vodeću poziciju i prema listi najplaćenijih iz 2016. godine kada je zaradila čak 62 miliona dolara.

Ponosna majka: Bijonse objavila prvu fotografiju svojih blizanaca (foto)

Kraljica pop i R&B muzike koja je pre mesec dana rodila blizance, prošle godine je fanove iznenadila novim albumom "Formation" kao i dokumentarcem "Lemonade". Zatim je usledila i svetska turneja, kao i briljantni nastupi na svečanim ceremonijama za MTV Music Awards i BET Awards. Bijonse je u novembru zapevala i na koncertu za Hilari Klinton, tadašnju kandidatkinju za predsednicu SAD-a.

Na Bilbordovoj listi najplaćenijih odmah iza Bijonse je legendarna grupa "Guns N'Roses" sa godišnjom zaradom od 42,3 miliona dolara. Na visoku drugu poziciju slavni rokeri popeli su se zahvaljujući njihovoj prošlogodišnjoj svetskoj turneji.

Brus Springstin je treći najplaćeniji muzičar sa godišnjom zaradom od 42,2 miliona dolara. Američki roker, pevač, gitarista i kantautor prošle godine je održao nekoliko koncerata širom Evrope i Amerike sa pratećim bendom "E Street". Springstin je prošlogodišnjom turnejom obeležio 36 godina od objavljivanja albuma "The River".

Na četvrtoj poziciji najplaćenijih muzičara je Drejk. On je prošle godine zaradio 37,3 miliona dolara, a najviše zahvaljujući objavljivanju njegovog četvrtog albuma i mega popularnog dueta "Work" sa Rijanom.

Obara rekorde: Adel ne nastupa za manje od pola miliona evra

Adel je na petoj poziciji sa godišnjom zaradom od 37 miliona dolara. Ona je i dalje ostala najplaćenija pevačica iz Velike Britanije. Adel je na svetskoj turneji u godinu i po dana odradila oko 120 koncerata, a pre nekoliko dana otkazala je poslednja dva zbog problema sa glasnim žicama.

Na Bilbordovoj listi najplaćeniji je i grupa Coldplay koja je prošle godine zaradila 32,3 miliona dolara, kao i Džastin Biber 30,5 miliona dolara, Kanje Vest 26,1 milion, Bili Džoel 23,6 miliona i Rijana 22,3 miliona dolara.