Skromni prinčevski par: Đorđe i Felon na venčanju odigrali kraljevo kolo, a na probe dolazili gradskim prevozom! (foto/video)

Autor:

16.07.2017 15:30

Foto:

Foto:



Venčanje princa Đorđa Karađorđevića i njegove izabranice englesko-škotskog porekla Felon Rejmen održano je juče u crkvi svetog Đorđa na Oplencu.

Kako su već raniji najavili, Đorđe i Felon su želeli da njihovo venčanje bude u znaku srpskih običaja, te su se mladenci u jednom trenutku pojavili i u narodnoj nošnji.

Kraljevsko venčanje: Princ Đorđe Karađorđević i princeza Felon zakleli se na večnu ljubav (foto)


Nakon ceremonije u crkvi, svadbeni prijem je održan ne Belom dvoru, a u prisustvu prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine sa porodicama, i više od 500 zvanica -  članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević, mladenici su odigrali kraljevsko kolo.

Koliko im je tradicija važna govori i podatak da zatražli pomoć profesionalaca  - članova KUD "Lola", kako bi njihovo izvođenje kola bilo savršeno. Na probe su dolazili redovno, i to gradskim prevozom, kao sav "normalan svet", kao da ne pripadaju srpskoj monarhiji.

Marljivo vežbanje i instrukcije iskusnog folkloraša Cileta Mitića su se isplatile i princ i princeza su savršeno ispratili korake, za šta su bili nagrađeni gromkim aplauzom zvanica na venčanju.

Britanka Felon koja i pre ovog gesta već osvojila simpatije srpskog naroda, dodatno je sve dirnula emotivnom porukom na društvenim mrežama.

– Bila je velika čast i privilegija što sam se venčala ovde. Da se zavetujemo na ovakvom mestu. Narodne nošnje koje smo nosili, probudile su u nama sećanje na princa Tomislava. Zahvaljujemo se svima koji su nam ulepšali ovaj dan i učinili ga prelepim

Maja Gašić

Autor