Emotivno pismo Cuneta Gojkovića Gorici Popović: Čuvaj mi moje dete (foto)

Autor: Svetlana Stojaković

23.07.2017 12:18

Foto:Jedan od najvećih pevača izvorne i starogradske muzike Predrag Gojković Cune preminuo je u u petak u85. godini, a glumica Gorica Popović otkrila je na svom Fejsbuk profilu da joj je legendarni muzičar poslao pismo u decembru prošle godine.

Predrag Gojković Cune: Maštam da još jednom zapevam sa ćerkama

- Ovo je pismo koje sam dobila od legende naše muzike, prošlog decembra, povodom dvadeset godina predstave Brod plovi za Beograd. Cune nas je obradovao gostovanjem u predstavi pre nekoliko godina. Bila je to velika čast i sreća za publiku i za sve nas... Ovo pismo jeste intimno, ali objavljujem ga kao dokument: Cune - veliki umetnik i veliki čovek. Počivaj u miru, gospodine... - napisala je glumica i objavila fotografiju pisma u kome je Cune napisao:

- Draga Gorice, dušo moja mila. Čestitam ti 20. "Brod" u Ateljeu. Ti si, sine, posebna, uvek bila. Zahvaljujući svojoj ljubavi, humoru, talentu i posvećenosti, napravila si nešto što je, siguran sam, biser tvog pozorišta, a na kulturnoj sceni Beograda događaj će pamtiti generacije. Budi mi, sine, zdra i vesela i živela i srećna" Kaže mi Kića (Katarina Gojković, Cunetova ćerka, prim. aut) da me pozdravljaš, pa evo pozdravljam i ja tebe. Čuvaj mi moje dete. Voli te tvoj Cune

Predrag Cune Gojković 1932-2017 Neka Vam je večna slava i hvala. Počivajte u miru, #RIP

A post shared by Moja Crvena zvezda (@crvenazvezdasd) on Jul 21, 2017 at 7:20am PDT

Lela, supruga Cuneta Gojkovića: Da bi brak bio uspešan, žena ne treba da zvoca

Predrag Cune Gojković biće sahranjen u sredu u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Opelo će biti održano u 14.30 a komemoracija istog dana u Kamenoj sali Radio Beograda.