Princ Vilijam o svojim iskustvima pilota Hitne pomoći: Slike ljudske patnje ostaće zauvek u meni

Autor:

29.07.2017 14:01

Foto:

Foto:



Kako bi mogao u potpunosti da se posveti svojim kraljevskim obavezama princ Vilijam dao je ostavku na mesto pilota hitne pomoći "East Angliana". Na tom radnom mestu proveo je dve godine, i za to vreme doživeo je neverovatne situacije koje su mu se zauvek urezale u pamćenje.

The Duke of Cambridge completes his final shift as a pilot with East Anglian Air Ambulance today. He said of his time with the service: "Over the past two years I have met people from across the region who were in the most desperate of circumstances. As part of the team, I have been invited into people's homes to share moments of extreme emotion, from relief that we have given someone a fighting chance, to profound grief. I have watched as incredibly skilled doctors and paramedics have saved people's lives. These experiences have instilled in me a profound respect for the men and women who serve in our emergency services, which I hope to continue to champion even as I leave the profession. I am hugely grateful for having had this experience." ?PA

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Jul 27, 2017 at 10:07am PDT

Jedan od prvih zadataka princu Vilijamu bio je preuzimanje tela mladića koji se ubio. Stariji sin princa Čarlsa i princeze Dajane rekao je kako tu situaciju nikada neće zaboraviti i da je ona bila jedan od ključnih razloga zbog kojih se snažno zauzima za posvećivanje više pažnje tom problemu. Dodao je kako je to za njegovu ekipu i njega bio jedan od najtežih dana u životu.

Suprug Kejt Midlton pohvalio je napore sjajne medicinske ekipe, koja je spasila život mladiću nakon nesreće, u kojoj je pored njega umro njegov stric.

- Bio sam siguran da mladić neće preživeti, ali zahvaljujući sjajnoj ekipi danas je živ. U takvim sam trenucima shvatio da naš rad čini veliku razliku, što mi je samo davalo još više volje da nastavim da radim to što radim - rekao je princ Vilijam.

In love with this one ????

A post shared by HRH Prince William (@prince_william_love) on Apr 21, 2015 at 11:27am PDT

Međutim, osim teških situacija koje je doživeo, govorio je i o tome kako se članovi spasilačkih timova brinu jedni o drugima i kako međusobno pomažu u izrazito stresnim situacijama. Poznato je da su njegova supruga, vojvotkinja od Kembridža i brat princ Hari veliki ambasadori organizacija koje se bave mentalnim zdravljem, Vilijam je rekao da mu je bila čast da služi s ljudima koji uspevaju da na licu mesta jedni drugima pruže podršku kako bi nadjačali najteže trenutke.

- Morate biti i fizički i mentalno jaki kako biste se mogli pravilno baviti ovim poslom, pa smo uvek pričali o stvarima koje smo videli i delili traume između nas - rekao je on.

Your smile is perfect don't you ever let it Go ???? #princeWilliam #smile

A post shared by HRH Prince William (@prince_william_love) on Apr 17, 2015 at 3:01pm PDT

Ali, bez obzira na sve, dodao je, "svestan sam toga da neke stvari ne možete više ni videti, a mnoga iskustva ne možete zaboraviti do kraja života".