Nemanjići - rađanje kraljevine: Zafir Hadžimanov kao car Teodor (foto)

Autor:

01.08.2017 11:05

Foto:

Foto:



Serija "Nemanjići - rađanje kraljevine" koja se snima na više od 200 lokacija premijerno će biti prikazana krajem 2017, godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

U seriji koju priprema RTS po prvi put ćemo imati dramsko-igranu televizijsku obradu srpskog srednjeg veka, a Nemanjiće će igrati najznačajnija imena srpskog glumišta, ali i naši proslavljeni muzičari.

Među umetničkom plejadom našao se i legendarni jugoslovenski i makedonski glumac, pevač i kompozitor Zafir Hadžimanov (73), koga je režiser Marko Marinković pozvao i rekao da ima za njega jednu malu, ali dobru ulogu u TV seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine".

Sloboda Mićalović: Raskošna srpska kraljica

- Marko mi je ponudio da igram nikejskog cara Teodora Laskarisa koji pomaže Savi Nemanjiću da dobije samostalnost srpske crkve - rekao je Zafir Hadžimanov i dodao:

- Pročitao sam scenario, prihvatio i odigrao ulogu. Marinković je rekao da je okej, a sa njim se slaže i sjajni mlađi kolega Dragan Mićanović, alijas Sveti Sava - objasnio je Hadžimanov za Novosti.

U seriji će igrati 218 glumaca i biće angažovano 2.700 statista. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Sloboda Mićalović, Nada Šargin, Goran Sultanović, Miodrag Miki Krstović.

Reditelj je Marko Marinković, a scenarista Gordan Mihić.