Emotivni ispraćaj Tome Kuruzovića: Još mnogo je mogao i hteo da da

Autor:

05.08.2017 15:41

Foto:

Foto:



Danas je na Novom bežanijskom groblju sahranjen glumac Toma Kuruzović.

Dugo je u sebi nosio tugu: Toma Kuruzović je prvi put za “Gloriju” pričao o tragičnoj smrti ćerke Sanje

Bard pozorišne i filmske scene preminuo je pre tri dana u 87. godini, a danas su se od njega oprostili članovi porodice, brojni prijatelji i kolege.

- Mi smo bili veliki prijatelji. Imamo bezbroj zajedničkih anegdota... On je gajio takvu ljubav i takvo poštovanje prema sopstvenoj profesiji. Odrastao je u pozorištu, roditelji su mu radili tamo i očigledno mu preneli divljenje prema glumcima. On je često zaboravljao da je i on sam glumac. Dirljivo je bilo njegovo poštovanje i divljenje prema kolegama. Nedavno sam se čuo s njim, ceo život je ostao željan igre, jedan izuzetan poetski karakter - rekao je za "Blic" glumac Tihomir Stanić.

Poslednji intervju za “Gloriju” i iskrena priča o bolesti: Hrabro srce Tome Kuruzovića je prestalo da kuca

Od nezaboravnog Nikoletine Bursaća, junaka istoimenog romana Branka Ćopića, Pometa iz “Dunda Maroja” i Petra Pepe Bandića, dirljivim rečima oprostio se i Slobodan Boda Ninković.

- Toma i ja smo bili drugari, komšije iz blokova. Poslednji put smo se videli pre dva meseca, bio je malo bleđi, ali Toma je višestruko bitan čovek. Prvo kao čovek, drugo kao glumac, a treće, možda i ono što ga je najviše koštalo, to što se on zaista trudio da očuva sećanje na Branka Ćopića. Ovo je lepa dužina života, ako se život meri uopšte tim parametrima, ali nedovoljno - Toma je još mnogo mogao i hteo da da - iskren je bio Boda Ninković.

Maja Gašić

Autor