Filmski susreti u Nišu: Nebojša Glogovac dobitnik "Gran pri Naisa"

Autor:

31.08.2017 13:16

Foto:

Foto:Festival glumačkih ostvarenja Filmski susreti u Nišu završen je sinoć dodelom nagrada, a najznačajniju "Gran pri Naisa" dobio je glumac Nebojša Glogovac za ulogu profesora Vjeka Kralja u filmu "Ustav Republike Hrvatske".

Primajući nagradu Glogovac je zahvalio svima koji su mu omogućili da se bavi svojim poslom na najbolji mogući način. On je takođe zahvalio niškoj publici što čuva film i čuva džez.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu "Car Konstantin" na 52. Filmskim susretima, žiri je dodelio Vojinu Ćetkoviću za ulogu Laze Kostića u filmu "Santa Marija della Salute".

Nagradu "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dobila je Tamara Aleksić za ulogu Lenke u filmu "Santa Marija Della Salute".

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Igoru Đorđeviću za ulogu Petra Kočića u filmu "Slepi putnik na brodu ludaka", a povelja za izuzetnu žensku ulogu dodeljena je Gorici Popović za ulogu Stojanke u filmu "Kozje uši".

Gorica Popović proglašena je za glumicu festivala pošto je dobila najveći broj glasova publike.

Povelju za epizodnu mušku ulogu osvojio je glumac Marko Gvero za ulogu predsednika mesnog odbora u filmu "Stado", dok je poveljom za žensku epizodnu ulogu nagradjena Jovana Gavrilović, za ulogu Ane u filmu "Rekvijem za gospodju J".

Priznanje za najboljeg debitanta uručeno je Vanji Nenadić za ulogu Lole u filmu "Biser Bojane".

O nagradama je odlučivao žiri kojem je predsedavala glumica Jelica Sretenović, a članovi su bili Minja Filipović i Ivan Bekjarev.

Na festivalu je prvi put dodeljena i nagrada u nezvaničnoj konkurenciji "Milorad Mandić Manda" za najbolju komičnu ulogu i pripala je Nikoli Koju u filmu "Stado".

Poslednje festivalske večeri na niškoj Tvrđavi prikazana je pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom" i dokumentarni film "Hipi dolina".

Maja Gašić

Autor