Skotland Jard reagovao: Incident u školi koju pohađa princ Džordž (video)

Autor:

13.09.2017 21:05

Foto:

Foto:



Britanski Skotland Jard saopštio je da preduzima sigurnosne mere u školi u koju ide mali britanski princ Džordž u Londonu nakon hapšenja četrdesetogodišnje žene osumnjičene za pokušaj provale.

Stroga školska pravila kojih će morati da se pridržava princ Džordž

Објава коју дели Michael Sibley (@mickeysibs) дана 13. Сеп 2017. у 11:02 PDT


Osumnjičena je privedena danas pošto je dan ranije ušla u zgradu, navela je londonska policija u saopštenju bez drugih pojedinosti.

- Sa školom u koju ide princ Džordž radimo na merama sigurnosti nakon incidenta - navodi Skotland Jard u saopštenju, prenosi Hina.


Četvorogodišnji Džordž, treći u nizu za nasleđivanje britanske krune, krenuo je u vrtić 7. septembra u privatnoj školi "St Thomas's Battersea" u kojoj školska godina košta oko 18.000 funti (19.600 evra).

Praunuk kraljice Elizabete II i unuk princa naslednika Čarlsa provešće godinu dana u tom razredu, a zatim krenuti u osnovnu školu u sa pet godina, kao što je običaj u Velikoj Britaniji.


Objava izbora te škole bila je iznenađujuća jer se predviđalo da će biti izabrana prestižna londonska škola "Wetherby", u kojoj su svoje školovanje počeli njegov otac princ Vilijam i stric princ Hari.

Uplašen, ali i hrabar, čvrsto držeći oca za ruku princ Džordž krenuo u školu

@be4_news је поделио/ла објаву дана 13. Сеп 2017. у 10:32 PDT

Britanski vodič najboljih škola "The Good Schools Guide" opisuje "St Thomas's Battersea" kao "malo haotično zdanje za kosmopolitske roditelje koji žele da svojoj deci pruže najbolje englesko obrazovanje koje novac može da kupi".

Maja Gašić

Autor