Kejt Vinslet: Ispunila želju teško bolesnoj majci

Autor: Maja Gašić

27.09.2017 16:15

Foto:

Foto:Internacionalna filmska zvezda Kejt Vinslet imaće tokom jesenje sezone dve premijere od kojih bi mogla da se ponada da će barem ući među kandidate za Oskara, a možda će joj se posrećiti da osvoji svog drugog "filmskog Nobela".

Prvi film čija je premijera 16.oktobra je "Čudesni točak" (Wonder Wheel), koji je režirao Vudi Alen.

Radnja filma se dešava pedesetih godina prošlog veka na Koni ajlendu gde se još posle Prvog svetskog rata izgradio najpoznatiji njujorški zabavni park. Vinsletova igra domaćicu koja živi u lošem braku, a radi kao konobarica bez ikakve perspektive da nađe bolje plaćeni posao.


Partner joj je Džastin Timberlejk, koji glumi spasioca na plaži kojem je glavna zabava da zavodi sredovečne, ali ne preterano atraktivne žene.

Drugi film od koga očekuje mnogo više je "Planina između nas dvoje " (Mountain Between us) u režiji Hani Abu Asad.

Razgovor o ova dva filma telefonom je vodila njujorška novinarka Milena Razik iskusni poznavalac sedme umetnosti. Zanimljivo je da je Kejt VInslet sa oduševljenjem pričala o radu sa Vudijem Alenom o kojem kruže priče da je introvertan, da "ne radi sa glumcima" da prepušta najveći deo posla svojim asistentima...

- Prihvatila sam ulogu jer sam imala osećaj ’sad ili nikad’, a mama mi je bila veoma teško bolesna i ona se silno radovala da joj ćerka igra u nekom Vudijevom filmu - kazala je glumica ne krijući da je posao sa ovom živom holivudskom legendom bio veoma naporan.

- Vudi Alen je bio sasvim posvećen filmu i svako prepodne smo provodili na probama da bismo posle podne snimali - ispricala je Vinsletova.

Impresioniralo ju je da je Vudi snimao neke scene kojima su bile posvećene po deset strana u jednom kadru. Kako bi mogli da snimaju film o jednom paru koji se nije poznavao pre nego što su doživeli udes na zaleđenoj planini glumci su se svakog dana vozili na snimanje helikopterom na 3.000 metara nadmorske visine i na temperaturama koje su se spuštale i do -30 stepeni.

Kejt je opisala i da su zbog slojeva odeće glumci izgledali kao iz reklame za Mišelin gume.


- Trebalo mi je 45 minuta da navučem sve slojeve odeće, a i onda su mi se na ledu smrzavale noge posle pola sata snimanja - požalila se Kejt.

Maja Gašić

Autor