Novak Đoković: Supruga i deca me uče kako da savladam sopstveni ego

Autor:

28.09.2017 12:42

Foto:

Foto:



Najbolji srpski teniser Novak Đoković je potpisao petogodišnji ugovor sa francuskom kompanijom "Lakost" pred Rolan Garos i za magazin "Life beyond sport" se prisetio prvih sećanja na popularnog ‘krokodila’, ali se tom prilikom dotakao i nekih drugih tema.

- Rene Lakost je bio revolucionar u dva aspekta – promenio je tenis kao igru, ali je promenio i modu. Zato sam bio toliko zaintrigiran o tom brendu i onome što možemo da uradimo. Moj otac je nosio ‘Lakost’ majice sa kragnom kada sam bio dete. Sećam se da je u ormanu imao mnogo naslaganih majica u različitim bojama, pa je lepo što ću moći da ga podsetim na to i malo mu ‘osvežim’ garderobu - rekao je Đoković.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 9. Нов 2016. у 12:53 PST

Srbija u srcu: Italijanski pevač se fotkao sa Noletom i pozdravio ga na srpskom (foto)

Novak je potom otkrio na koji način bira opremu za turnire.

-Psihološki, boja opreme koju nosim mi je veoma važna. Dopada mi se ideja ‘kamufliranja’ i zato se uvek trudim da izaberem boju koja je najsličnija nijansi terena. To me čini povezanim sa terenom i podlogom. Tenis je brz sport, sve se dešava dok trepnete i morate da se osećate kao da ste deo okruženja. Ono što nosim na terenu mi je važno, menja lični osećaj i energiju koja me okružuje.

On je po objavljivanju novog sponzora u više navrata govorio da je sa Francuzima nekoliko meseci planirao svoju liniju, a sada je naveo da je u tom procesu mnogo naučio.

-Sećam se nečega što je Lakost rekao i što sam zapamtio – ‘Igranje i pobeđivanje bez stila nije dovoljno’. Mislio je na modu, ali i karakter i respektabilno ponašanje na terenu. U to i ja verujem.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 14. Авг 2016. у 11:48 PDT

Novak Đoković: Od Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića sam dobio najbolji savet

Đoković se dotakao životne filozofije, kao i u čemu trenutno uživa.

#PerfectSunday afternoon with my family ?❤️?

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole) дана 26. Мар 2017. у 7:47 PDT

Jelena i Novak Đoković: Stefanu je bilo potpuno svejedno kako se beba zove, samo je želeo da je što pre zagrli

- "Fleš’ – to je serija koju trenutno gledam sa suprugom. U pitanju je američka serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto prema čemu ćete da preusmerite misli sa tenisa, kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i sutra odete na teren i ponavljate iste stvari. Pošto se poptuno u ‘svetu tenisa’, nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto druge, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao jin i jang’ – u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želite da osvojite najveće visine u ovako zahtevnom sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe – emotivne, privatne, profesionalne… Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego - zaključio je Đoković.