Bisera Veletanlić - najponosnija baka na svetu: Marta me je oborila s nogu, sve vreme sam plakala

Autor:

08.10.2017 14:00

Foto:

Foto:



Jedno od najvećih imena zabavne muzike na ex-Yu prostorima i jedna od najoriginalnijih džez pevačica na Balkanu, Bisera Veletanlić, imala je kome da prenese svoj raskošni talenat.

Talenat u genima: Marta Hadžimanov je devojčica koja obećava

Njen sestrić, sin Senke i Zafira Hadžimanova - Vasil izgradio je uspešnu karijeru kao solo umetnik, a nedavno je i njegova ćerka Marta nastavila porodičnu tradiciju.

Sedamnaestogodišnja Marta je sinoć dokazala da je s razlogom zaslužila naziv "devojke koja obećava". U slavnom mjuziklu Endrjua Lojda Vebera "Fantom iz opere", koja je juče premijerno izvedena u Pozorištu na Terazijama, briljirala je u ulozi Kristin.

Објава коју дели Navajo (@natasa_hadzimanov) дана 4. Окт 2017. у 1:46 PDT


O tome koliko je je "legla" uloga Kristin, Marta je otkrila u razgovoru za "Gloriju".

– Što se Kristin tiče, izutetno mi se dopada. Ona je vrlo slična meni, po mnogo čemu, i karakterno, ali i priča koja prati njen lik vrlo je bliska mojoj. I ona je veoma mlada, čak u istim godinama kao ja, prvi put izašla na scenu da peva i glumi u profesionalnom pozorištu u mjuziklu. Odmalena gaji veliku ljubav prema pevanju i muzici, kojom je u svojoj porodici okružena celog života, a sa ocem je nastupala još kao dete. Kristin je osećajna, nežna, posvećena i fina, ona je sanjalica, pomalo naivna i stidljiva. I eto, zbog tih nekih sličnosti između nas i naših priča smatram da mi ova uloga baš pristaje. Osećam se udobno u njoj - ispričala je Marta.

Više od 200 učesnika na sceni: Premijera čuvenog mjuzikla ”Fantom iz Opere”

Martinom debiju na premijeri "Fantoma iz opere", naravno je prisustvovala i njena baba-tetka Bisera. Legendarna pevačica nije krila oduševljenje Martinim izvođenjem.

- Ona me je oborila s nogu. Znam koliko vredi i koliko je naš dragulj, međutim, nisam mogla ni u snu da zamislim da će tako mlada, izneti sve to - da se stopi sa scenom, glasom, pokretima, plesom, glumom... Bila sam oduzeta od uzbuđenja. Mi se svi i dalje tresemo, ne možemo da dođemo k sebi, a ona je potpuno kul, tako je pribrana, samosvesna i to se oseća i vidi na sceni. Ja sam cmizdrila sve vreme, brisala sam suze, tapšala. Svaka joj čast. Marta je pokupila sve najbolje iz naše porodice i od Zafira i Senke, i naravno od roditelja Vasila i Nataše. Beskrajno sam ponosna - izjavila je Bisera za "Kurir".

Maja Gašić

Autor