Seka Sablić o snimanju čuvene scene"Kristina, kupačice": Nije mi bilo dobro

Autor:

30.10.2017 12:41

Foto:

Foto:



Dešava se da glumci ostanu upamćeni po jednom liku, čije ih ime prati tokom čitave karijere, ali kada je u pitanju Jelisaveta Seka Sablić, to nikako nije slučaj. Igrala je i nejake i snažne, i uspešne i nezadovoljne žene, ali joj je gluma, kako ističe, uvek donosila samo osmeh, ma koji da joj je lik bio namenjen.

Jelisaveta Seka Sablić ovogodišnji laureat Komedi festa

Ipak, u jednoj ulozi je pubčlika rado pamti. Govoreći o skidanju pred kamerama, a u svetlu aktuelne Vajnstajan afere u Holivudu, glumica je otkrila kako joj je bilo da snimi čuvenu scenu "kupanja" u Šijanovim "Maratoncima":

- Ljudima sam valjda bila odbojna za nešto tako. I onda, kad sam u ‘Maratoncima’ čula reditelja Slobodana Šijana kako treba da se skinem, nije mi bilo dobro. Prvo sam pomislila što će reći roditelji, znam da bi me mama grdila, ionako je imala dosta komentara, pa šta će reći komšije, prijatelji... Šijan me umirivao da nisam potpuno gola, nego samo iznad pojasa. Onda sam ja rekla da ću publiku privući na oči, da me gledaju u oči, ne grudi. Na kraju me spasilo što su kadar snimali s druge strane jezera pa se skoro nisam ni videla... Inače, golotinja je dobra ako se ne zloupotrebljava, a ne ove budalaštine kakvih danas ima. Sve je puno golotinje bez razloga, ljudi kao da ne misle na roditelje, prijatelje, muževe, ljubavnike, decu... Samo se skidaju - rekla je Seka Sablić za hrvatski portal 24sata.hr.

Maja Gašić

Autor