Mišel Fajfer: U Holivudu je svaka žena seksualno zlostavljana

Autor:

06.11.2017 16:07

Foto:

Foto:



Holivud se nedeljama suočava s optužbama za maltretiranje na račun producenta Harvija Vajnstajna, a prema rečima glumice Mišel Fajfer zlostavljanje u Holivudu je intenzivnije nego što je ranije otkriveno.

U intervjuu za BBC, glumica je objasnila da ona nikad nije sarađivala s Vajnstajnom, ali tvrdi da je svaka žena koju poznaje u Holivudu doživela seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje u nekom trenutku.

Uspon i pad Harvija Vajnstajna: Sve o životu holivudskog napasnika

-Zaista nije bilo nijedne žene s kojom sam razgovarala, a da nije imala ovakvo iskustvo i to samo pokazuje koliko je problem sistematski - rekla je slavna glumica o napadima na žene koje poznaje ceo život.

@omelhordocinema је поделио/ла објаву дана 11. Окт 2017. у 2:14 PDT

-Nikad o ovome nismo razgovarali i sad sve izlazi na videlo - rekla je Fajfer.

Posle optužbi protiv Vajnsajna koje je on negirao, desetine žena optužilo je režisera Džejmsa Tobaka za navodno seksualno uznemiravanje. Tobak je takođe negirao ove tvrdnje. Filmski snimatelj Bret Rater optužen je za seksualno zlostavljanje i silovanje više žena. Optužbe je negirao, ali ga je Vorner Bros, jedna od najznačajnijh američkih kompanija za proizvodnju i distribuciju filmova ipak udaljila.

Nekoliko muškaraca tvrdilo je da je glumac Kevin Spejsi postupao neprimereno s njima na setu serije "Kuća od karata", ali i van njega. Oni su za glumca tražili "procenu i tretman", prenose mediji.

Mišel Fajfer: Uvek sam znala da želim i da usvojim i da rodim dete

Spisak postaje sve veći jer se svake nedelje pojavljuju nove optužbe u svetu filmske industrije. Niz tvrdnji pokazuje da postoji duboko ukorenjena istorija seksualnog uznemiravanja u Holivudu, a Fajfer veruje da to utiče na svaku ženu u filmu. Iako je više nego katastrofalno da stalno budemo bombardovani novim pričama o zlostavljanju Fajfer je optimistična da će priča o Vajnstajnu dovesti do promene.