Igre moći kontroverznog gej generala: Nebojša Dugalić otkriva nove detalje serije "Senke nad Balkanom"

Autor: Svetlana Stojaković

07.11.2017 10:23

Foto:Scena u seriji "Senke nad Balkanom” u kojoj je general Petar Živković, prvi put stidljivo i usput, prikazan kako razmenjuje nežnosti sa muškarcem nije ostavila ravnodušnim TV auditorijum, koji iz nedelje u nedelju prati uzbudljivu priču o našem društvu između dva svetska rata.

Naime, scena koja traje svega nekoliko sekundi, a u kojoj je general Živković prikazan na fotografiji sa dva muškarca dok ih raskomoćen pohotno hrani bananama i grožđem, ponovo je bacila svetlost na lik kontroverznog vojnika, zaverenika, ministra i premijera.

Osvojio žensku publiku: Ko je markantni Sebastijan Kavaca iz serije “Senke nad Balkanom”?

Glumac Nebojša Dugalić, koji u seriji tumači lik generala otkriva šta je presudno uticalo na to da prihvati poziv reditelja Dragana Bjelogrlića.

- Scenario mi se dopao već na prvo čitanje, a general Živković je zanimljiv lik. Drago mi je što sam deo ovog projekta, pogotovu što su sve scene odlično napisane - kaže proslavljeni glumac.

S obzirom na to da je najupečatljivija scena iz treće epizode upravo ona sa početka teksta, Dugalića otkriva koliko mu je bilo nelagodno dok je snimao tu scenu.

- To što je general Živković bio homoseksualac samo je jedan od slojeva njegove ličnosti, a to nije bila neka tajna. Svi su znali da on ima drugačije seksualne sklonosti, čak i kralj Aleksandar Karađorđević. Međutim, o tome se nije previše govorilo, premda se znalo. Da je neko drugi bio na njegovom mestu, verovatno bi bio isključen iz vojske - kaže za Alo Dugalić i objašnjava da je lik generala gradio na drugoj osnovi.

Dragan Bjelogrlić: Racionalnost nam nije jača strana

- Manje je važno to što je Živković bio homoseksualac, za mene je važnija njegova uloga generala. Tim pre što je ovde najviše reč o igri moći, za koju je Živković bio majstor - kaže glumac i nagoveštava šta u nastavku serije čeka kontroverznog generala:

- Fotografije koju ste imali priliku da vidite u seriji svakako su samo jedan deo priče i ostavljaju prostor za dalje ucene generala Živkovića, što će ga dovesti u opasnost - rekao je Dugalić.