Drama košarkaške legende: Žarko Papalj doživeo moždani udar

Autor:

12.11.2017 09:49

Foto:

Foto:



Nekadašnji košarkaši as Žarko Paspalj nedavno je tokom boravka u Sjedinjenim Američkim Državama doživeo moždani udar i nalazi se u bolnici.

Bivši reprezentativac Jugoslavije oporavlja se u bolnici u San Antoniju. Posetio ga je veliki prijatelj i bivši saigrač iz Partizana i reprezentacije Vlade Divac. Kako piše Eurohups Paspalju pomaže i legendarni trener San Antonija Greg Popović, prenosi Informer.

Pijateljstvo Popovića i Paspalja datira još iz 1989. godine, kada je Paspalj odigrao prvu NBA sezonu za Sparse. Popović je u to vreme bio asistent glavnom treneru.

Paspalj već duže vreme ima srčanih problema, u martu 2001. preživeo je ozbiljan srčani udar dok je igrao fudbal u Atini i ležao je u bolnici nekoliko nedelja, dok je drugi srčani udar imao samo nekoliko meseci kasnije.

Legendarni košarkaš u svojoj karijeri je igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio Sparse, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Paris Basket Rasing, Aris i Virtus. Sa Jugoslavije je osvojio 2 srebrne medalje na Olimpijskim igrama, Svetsko prvenstvo 1990. i tri zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, kao i jednu bronzanu sa EP.

Paspalj se povukao iz košarke u svojoj 32. godini zbog posledica brojnih povreda koje je imao tokom karijere, ali i godina pušenja koje je imao iza sebe.

U jesen 2005, tokom diskusije na RTS-u u vezi srčanih problema, izjavio je da dva srčana napada nisu bila dovoljna da ga nateraju da prestane sa pušenjem i da promeni način života.

Paspalj se oženio sa 20 godina, ubrzo nakon što je prešao u Beograd da igra za Partizan. On i njegova ženama Milka imaju dve kćerke: Stašu (rođenu 1987) i Sanju (rođenu 1995).