Kraljica instagrama: Najpopularnija fotka u 2017. je ujedno i najkritikovanija (foto)

Autor:

30.11.2017 13:16

Foto:

Foto:



Većina običnog sveta društvene mreže koristi samo za zabavu ili održavanje kontakta sa prijateljima, međutim za zvezde su one imaju daleko veću važnost. One su pokazatelj njihove popularnosti, svojevrsni "društveni kompas" koji im daje nagoveštaj kako da se predstave svetu, šta da istaknu kako bi stekli što više fanova.

Najpopularnija društvena mreža danas svakako je instagram. Zahvaljujući fotkama koje na ovoj mreži poznati objavljuju, dobijamo uvid u njihove privatne živote, po prvi put ih viđamo u opuštenom izdanju, bez šminke i svetlosti reflektora... A u odnosu na to koliko pratilaca imaju ili koliko "lajkova" dobije neka njihova objava, dobijemo sliku o njihovoj popularnosti.

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo) on Oct 21, 2017 at 9:42am PDT


Statistike za 2017 kažu da je fotka koja je pobrala najveći broj lajkova  - čak 11. 1 miliona, jeste čuvena fotografija trudne pevačice Bijonse sa velom na glavi i cvetnom dekoracijom u pozadini.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Feb 1, 2017 at 10:39am PST


Zanimljivo je i da je upravo ova fotografija najviše kritikovana na društvenim mrežama. Mnogi su njeno potenciranje trudničkog stomaka u "rajskom ambijentu" proglasili napadnim i neukusnim. Mesecima je ova fotka bila predmet podsmeha i parodija na društvenim mrežama.

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Nov 12, 2017 at 12:19pm PST


Drugo mesto drži Kristijano Ronaldo sa nešto malo više od 11 miliona lajkova i slikom iz bolnice sa tek rođenom bebicom i devojkom Heorhinom Rodrigez.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on Sep 14, 2017 at 3:07am PDT


Na trećem mestu sa malo preko 10 miliona lajkova je tinejdž zvezda Selena Gomez. Opet je u pitanju fotografija iz bolnice na kojoj se pevačica drži za ruke sa prijateljicom koja joj je donirala bubreg.

Statistike dalje kažu da je osoba sa najviše pratilaca na instagramu Selena Gomez (130 miliona), dok drugo i treće mesto pripadaju najboljem fudbaleru sveta Kristijanu Ronaldu (116 miliona) i još jednoj muzičkoj tinejdž zvezdi - Arijani Grande (115 miliona).

Maja Gašić

Autor