Jugoslovenski hitovi, sving i Toma Zdravković: Željko Joksimović održao prvi od tri koncerta "Dva sveta" (foto)

Autor:

02.12.2017 10:02

Foto:

Foto:



Željko Joksimović održao je sinoć u prepunom Sava centru prvi od tri koncerat pod nazivom “Dva sveta”.

Obradama najvećih jugoslovenskih pop, rok i folk hitova, jedan od najboljih muzičara na ovim prostorima, oduševio je publiku, a koncert je započeo pesmom “Dva smo sveta različita” Tome Zdravkovića, po kojoj je i nazvao muzički projekat. Zatim su se u ritmu svinga nizali hotovi “Ja sam težak kao konj” (Električni orgazam), “Jesen u mom sokaku” i “Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), “Suada” (Plavi orkestar), “Neko te ima noćas” (Van Gogh), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput “Zaboravljaš”, “Nije ljubav stvar”, “Ono naše što nekad bejaše”, “Michelle”...

Željko je sinoć okupio brojne kolege muzičare, kao i poznate ličnosti iz sveta kulture, mode, sporta i politike, a najveću podršku popularni pevač imao je od  supruge Jovane. Iako je pre samo dva meseca rodila bliznakinje Anu i Srnu, lepa u kratkoj haljini pokazala savršenu figuru.

U Joksimovićevim pesmama uživali su glumac Ivan Bosiljčić i njegova supruga, pevačica Jelenom Tomašević, trubač Dejan Petrović, teniser Nenad Zimonjić, Filip Krajinović sa devojkom Ninom Radilović, ministarka pravde Nela Kuburović, Čedomir Jovanović i mnoge druge poznate ličnosti.