Želi da zaštiti svoj dobar glas: Džefri Raš tužio tabloid zbog klevete

Autor:

08.12.2017 22:00

Foto:

Foto:Glumac Džefri Raš tužio je jedan australijski tabloid za klevetu zbog toga što je objavio tvrdnje o njegovom navodno neprimerenom ponašanju prema glumici s kojom je sarađivao u pozorišnoj predstavi.

Tabloid Dejli telegraf iz Sidneja prošlog meseca je objavio pritužbe na račun Rašovog "neprimerenog ponašanja" tokom rada na predstavi "Kralj Lir", krajem 2015. i početkom 2016.


Raš je u petak izjavio da su u tvrdnje tabloida neistinite i da su stvorile "nepopravljivu štetu" njegovom ugledu.

- Tvrdnje Dejli telegrafa su lažne, uvredljive i ponižavajuće i objavljene su bombastično na naslovnicama - kazao je Raš novinarima u kancelariji svog advokata u Melburnu i dodao - Preduzimam mere kako bih odgovorio na klevete.

Raš je jedan od vodećih pozorišnih glumaca koji je četiri puta nominovan za Oskara, a tu nagradu je osvojio za najbolju mušku ulogu u filmu "Sjaj".

A post shared by りぽ (@ripo1004) on Dec 5, 2017 at 3:39am PST


Raš je kazao kako na sudu želi da zaštiti svoj dobar glas. Urednik Dejli telegrafa Kris Dor kazao je da će pisanje lista braniti na sudu.

Prošle nedelje Raš je, nakon tekstova tabloida, podneo ostavku na mesto predsednika Australijske akademije za filmsku i televizijsku umetnost.

Maja Gašić

Autor