Nikola Kojo: Decu učim da se raduju životu, da se ne plaše ničega i da žive časno

Autor:

12.12.2017 17:30

Foto:

Foto:



Iako je gotovo četiri decenije prisutan u svetu glume, Nikola Kojo s ponosom kaže da je njegova najvažnija životna rola -  uloga oca. On se trudi da svojim ćerkama utka moralna načela, ali je svestan da današnju decu treba osluškivati, i raditi sa njima.

-S decom je s godinama sve teže i teže, ali u principu im se treba prilagođavati jer su oni sigurno pametniji od nas. Rastu brže, sazrevaju brže, sve im je sažvakano. Možda nisu emotivniji od nas, ali su pametniji - kaže Kojo za Blic.

Nikola Kojo: Zašto je važno osloniti se na energiju života i ljubavi

Otac je tri ćerke - Ane i bliznakinja kojima nikada nije želeo da otkrije imena, a na pitanje da li strahuje zbog vremena u kojem danas raste omladina, kaže:

-Sigurno da strahujem, kao i svi, od neke neizvesnosti koju nosi ovaj kapitalizam u kojima neki stare, a neki rastu. Generalno teška su vremena, tako da čovek zaista ima puno razloga za brigu. S druge strane, treba se radovati životu, treba decu učiti da se ne plaše ničega, a sve mi se više čini da i odrasle treba učiti da se ne plaše ničega.

Proslavljeni glumac priznaje da je uloga roditelja najzahtevnija.

-Tačna je ona stara izreka: Što veća deca, veći problemi. To je najveća i najodgovornija uloga u životu. Čovek jednostavno u toj bezuslovnoj ljubavi mora da voli i poštuje decu više od sebe. To je nekako prirodno - smatra on.

Nikola Kojo: Ponosan sam na činjenicu da pripadam generaciji kojoj je i Jugoslavija bila mala

Na pitanje na šta je ponosan u životu, Kojo bez razmišljanja kaže:

-Na časno življenje. To mi je najvažnije i želim da taj talas prenesem na svoju decu i na tuđu ako imam uticaja.