Novi skandal potresa SAD: Uvredljivi mejlovi i ostavke u "Mis Amerika"

Autor:

24.12.2017 11:11

Foto:

Foto:



Čelni ljudi iz organizacije Mis Amerika podneli su danas ostvake posle otkrića mejlova u kojima su bivše misice ponižavane i nazivane pogrdnim imenima.

Ostavke su podneli izvršni direktor Sem Haskel i predsednik Džoš Rendl, a ostavku je podnela i predsedavajuća odbora Lin Vajdner, piše "Vašington post".

Ostavke su usledile nakon što je 49 bivših američkih misica potpisalo peticiju zahtevajući ostavku Haskela. One su to učinile pošto je "Hafington post" objavio mejlove koje je Haskel razmenjivao sa drugima iz organizacije tog takmičenja.

Haskel po podnošenju ostavke oglasio saopštenjem, izvinuvši se zbog "pogrešnih reči" koje je upotrebio u mejlovima, ali je istovremeno i kritikovao priču "Hafington posta", nazivajući je "nepoštenom i obmanjujućom".

Jedna od "tema" mejlova, u kojima se na pogrdan način komentarisao izgled, inteligencija i seksualni život, bivših misica, bila je i Melori Hejgan, pobednica 2013. godine. U njenom slučaju, predmet ismevanja bila je njena težina.

Džoš Rendl se izvinio Hejgan i naveo da je "prepisku" vodio nekoliko meseci pre nego što je i počeo da radi za Organizaciju Mis Amerika 2015.

 Melori Hejgan

Ipak, priznao je da je to bilo pogrešno.

-Izvinjavam se Melori zbog moje loše procene. Iako ova grozna situacija nije potekla od mene, u svetlu nedavnih događaja i razvoja situacije, ne mogu više da nastavim da izvršavam funkciju predsednika i podneo sam ostavku - naveo je Rendl.

Melori Hejgan je za NBC da već dugo pokušava da objasni ljudima iz njene okoline da se "takve stvari dešavaju i govore".