Praznična čestitka Bilje Krstić i "Bistrika": Veseli kostimi, dobro raspoloženje i puno lepih želja (foto)

Autor:

25.12.2017 14:08

Foto:

Foto:



U susret novogodišnjim i božićnim praznicima, Bilja Krstić i članovi orkestra "Bistrik" odlučili su da prijateljima i poštovaocima njihove muzike poklone nešto drugačiju čestitku. Cela ekipa se u duhu praznika odenula u vesele kostime!

- Novu godinu i Božić obično provodim sa najbližima. Porodica mi je jako bitna i naša okupljanja i druženja, pa smo tako odlučili i da zabeležimo momente naše radosti. Milica, Lenka i ja, a sad i njihovi muževi i naša najveća sreća, moja unuka Noa, želimo svima veselje, osmeh, zagrljaj, dobro zdravlje, snagu i vedriju stranu pogleda i u onim manje lepim trenucima koji nas sve s vremena na vreme “posete”. Tradicionalno tokom decembra porodično kitimo jelku, a ove godine smo se i kostimirali kako bi čarolija bila veća, a atmosfera još veselija i želje bliže ispunjenju - kaže naša poznata umetnica Bilja Krstić.

Tek što isprate Božić, Bilja i "Bistrik" 8. januara kreću put Mostara, gde će prvi put nastupiti za 16 godina od kako postoje u ovom sastavu. Nakon divnog iskustva u Zagrebu, u kom su svirali takođe po prvi put, pruža im se prilika da posete i druge gradove nekadašnje Jugoslavije. Tako je za 9. januar zakazan koncert u Banjaluci, a 12. januara ispred Hrama Svetog Save nastupiće na sceni “Božićno seoce kod hrama”.

- Uvek se radujem novogodišnjim praznicima i godini koja stiže jer donosi nove lepe momente i puno dobre inspiracije. Godina za nama bila je uspešna a sudeći po prvim nastupima u narednoj, mislim da će 2018. godina biti još plodnija kada je reč o našoj muzici - istakla je pevačica koja je proslavila našu etno muziku.

Na Srpsku novu godinu 14. januara biće gosti u Centru "Sava" na Novogodišnjem koncertu Simfonijskog orkestra i hora RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića. Koji dan kasnije putuju za Čačak 19. januara, a krunu nastupa predstavljaće Svetosavski bal od 25. do 27. januara koji se održava u Parizu i koji je posebna čast za naše muzičare.

- Radno, veselo i hrabro ulazimo u novu godinu, nadamo se novim uspesima i koncertima i nastavljamo da čuvamo ono najdragocenije što naš narod ima a to su tradicija, dobri običaji, radost, veselje, a pre svega dobra muzika - zaključila je istaknuta umetnica.

Maja Gašić

Autor