Poseban kutak u domu kraljice Elizabete za portret princa Harija i Megan Markl (foto)

Autor:

26.12.2017 11:00

Foto:

Foto:



Britanska kraljevska porodica je juče slavila Božić, a kao i svake godine, tim povodom se kraljica Elizabeta obratila naciji.


U tradicionalnoj snimljenoj poruci za Božić, kraljica je rekla da se kraljevska porodica raduje tome što će moći da "pruži dobrodošlicu novim članovima naredne godine", aludirajući na verenicu princa Harija, američku glumicu Megan Markl, kao i na dolazak treće bebe princa Vilijama i Kejt Midlton.

Poruka je snimljena u sobi 1844 Bakingemske palate koja je bila ukrašena u prazničnom duhu. Iza kraljice je bila postavljana ogromna jelka dekorisana zlatnim i srebrnim ukrasima, kaoi girlande i venčići iznad kamina.

A porodični portreti su dodatno oplemenili ovaj prostor. Na stolu za kojim je sedela Elizabeta nalaze se fotografije njenih praunučića - princa Džordža i princeze Šarlot, kao i dve njene slike sa princem Filipom, od kojih je jedna sa njihovog venčanja.

A post shared by Carrs Silver (@carrssilver) on Dec 26, 2017 at 12:50am PST


Međutim, ono što je svima privuklo pažnju jeste verenička fotografija princa Harija i Megan Markl. Kraljica je svog mlađeg unuka i njegovu buduću suprugu "smestila" u udaljeni deo sobe kraj svog sina, odnosno portreta princa Čarlsa i njegove supruge Kamile.

Naravno, stručnjaci su se odmah dali na analizu "mesta" portreta. Da li je to po kazni (jer je poznato da kraljica nikad nije prihvatila Čarlsovu suprugu Kamilu) ili poseban znak ljubavi kada je omiljenog unuka stavila pored voljenog sina?

A ono što je Britacima upalo oči jeste i to da se u sobi nigde ne vidi portret njenog starijeg unuka -princa Vilijama i njegove supruge Kejt...

Maja Gašić

Autor