Leonardo Dikaprio konačno osvojio Oskara

Autor:

29.02.2016 09:38

Foto:

Foto:



Leonardo Dikaprio osvojio je Oskara za najboljeg glumca za film "Povratnik", dok je istu titulu u ženskoj kategoriji osvojila Bri Larson za ulogu u filmu "Soba"

Foto: Profimedia

- Hvala vam svima, hvala Akademiji, čestitam i ostalim nominovanima ove godine na neverovatnim ulogama. 'Povratnik' je bio proizvod neverovatnih napora, zahvaljujem se i svom bratu Tomu Hardiju, neverovatno talentovanom glumcu, hvala i režiseru... Ovo je bio film o prirodi, podsetiću vas da je 2015. bila najtoplija godina u istoriji i moramo zajedno da radimo na očuvanju okoline - rekao je glumac.

Njemu je na priznanju prva čestitala prijateljica i glumica Kejt Vinslet, sa kojom je došao na sinoćnju dodelu.

Stari znalci foto: Profimedia

Film "Pod lupom" (Spotlight) reditelja Toma Makartija osvojio je rano jutros Oskara za najbolji film na 88. svečanoj dodeli nagrada američke Akademije za film i nauku u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, javile su svetske agencije.

Meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu osvojio je Oskara za najbolju režiju za film "Povratnik" i postao treći reditelj sa uzastopnom nagradom za najbolju režiju, pošto je prošle godine nagrađen za film "Čovek ptica".

Britanski glumac Mark Rajlens osvojio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu "Most špijuna" (Bridge of Spies) Stivena Spilberga iako je favorit za tu kategoriju bio Silvester Stalone koji do sada nije nikada dobio Oskara.

Nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu osvojila je švedska glumica Alisija Vikander za film "Dankinja".

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading