Ema Votson zbog filma "Hari Poter" postala feministkinja

Autor:

03.05.2016 10:54

Foto:

Foto:



Iako Hermiona Grejndžer ne može biti pametnija, njen alter ego u stvarnom životu, Ema Vatson postaje još veći heroj u borbi za prava žena, i to sve više svakim danom.

Foto: Profimedia

A ispostavilo se da je njeno iskustvo na snimanju filma "Hari Potera" igralo ogromnu ulogu u ulozi za borbu jednakosti polova.

Ema je mnogo puta ustala u odbranu prava na jednakost: Godine 2014. osnovala je organizaciju "HeForShe" koja se bori za jednakost polova u okviru Ujedinjenih nacija. Nekoliko meseci kasnije, objavila je da će napraviti jednogodišnju pauzu na snimanju da bi se fokusirala na kampanje za prava žena.

Nedavno je Ema razgovarala sa svojom koleginicom, feministkinjom i glumicom Džin Dejvis i očigledno su njih dve imale mnogo tema. Neke od najinteresantnijih se odnose na prve Emine susrete sa nejednakošću, gde je sebe našla u manjini, prenosi MTV.rs.

"Smešno je kada pogledam svoj život - moja osnovna škola je imala dve trećine dečaka i jednu trećinu devojčica... Tako sam počela život. Imam četvoro braće. A kada sam snimala film "Hari Potera" sve je bilo još izraženije", kaže Ema.

Potom je preko "Instituta Džin Dejvis" videla da je industrija filma i zabave uvek u korist muškaraca.

"... Oko 21% filmskih radnika su žene, a samo 31% uloga u popularnim filmovima dobijaju žene - počinjete da vidite svuda tu razliku", rekla je Ema.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading