Brza dijeta: za 9 dana 3 kg manje

Autor:

13.09.2016 14:23

Foto:

Foto:



Nije rano da počnete da mislite na zimu i višak kilograma koji se obično uz ovo godišnje doba vezuje. Iako možda još uvek imate "letnju liniju", pravi je trenutak da se postarate za budućnost. Probajte jednostavnu i efikasnu dijetu koja će vam pomoći da samo za devet dana istopite i do tri kilograma sala, pobedite jesenji umor i oslobodite telo od toksina.

Prednosti 

Jedna od prednosti ovog režima ishrane jeste u tome što traje svega devet dana. Ukoliko imate dosta da oslabite, dobra vest jeste da ovu dijetu možete da ponavljate, ali je neophodno da u međuvremenu pravite pauze od najmanje tri dana. Tokom te pauze, ješćete "normalno", ali vodite računa da se ne prejedate. Druga prednost jeste što je jelovnik vrlo jednostavan, nema posebnog pripremanja hrane, niti merenja kalorija. Držite se osnovnih principa i uspeh neće izostati.

Bez mesa

Za one koji su navikli da svakog dana jedu meso, ova dijeta će biti izazov, ali ponovićemo, dobra vest jeste da traje svega devet dana, što nije teško izdržati. Proteini, koji su svakom organizmu neophodni, vaše telo će uzimati iz drugih namirnica, poput jogurta koji je obavezan svakog dana. Ovim odricanjem od mesa, pa čak i ribe, očistićete telo od toksina, što će za posledicu imati otklanjanje osećaja umora i malaksalosti, tako tipičnih za jesen.

Šta se jede?

Jelovnik u ovom režimu ishrane je vrlo jednostavan. Svakog dana ćete piti jogurt, ne više od litar dnevno. Od čvrstih namirnica ješćete voće i povrće, a tri dana i žitarice u vidu ovsene kaše. Hrana se priprema dijetalno, bari se ili kuva na pari. To važi za povrće. Voće se jede presno. Iako je izbor namirnica ograničen, ipak je brižljivo isplaniran tako da vašem telu obezbedi sve neophodne nutrijente. Takođe, količina namirnica je proizvoljna, ali se svakako ne preporučuje da preterujete. Posebno povedite računa prilikom unosa voća, jer je ono bogato fruktozom, koja svakako utiče na lučenje insulina i podizanje šećera u krvi, a samim tim i na stvaranje masnih naslaga u organizmu.

Devetodnevni plan ishrane

Ponedeljak, utorak i sreda:

  • jogurt, salata od mešanog povrća (sezonsko, po potrebi začinjeno limunovim sokom, morskom solju i začinima po ukusu) ili popareno zeleno povrće (kelj, blitva, spanać, zelje, brokoli...)

Četvrtak, petak i subota:

  • jogurt, ovsena kaša (pripremljena sa vodom) i salata od mešanog povrća (sezonsko, po potrebi začinjeno limunovim sokom, morskom solju i začinima po ukusu)

Nedelja, ponedeljak i utorak:

  • jogurt, sveže šljive i jabuke (po želji, voće može da se usitni u blenderu i napravi napitak sa jogurtom)
Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading