Nikola Rađen: Hedonizam podređen povratku u bazen

Autor:

16.09.2016 17:59

Foto:

Foto:



Prošlo je godinu dana od kako je naš trofejni vaterpolista suspendovan zbog dopinga. To je značajno promenilo stil života Nikole Rađena, posvetio se porodičnim obavezama, upisao fakultet i započeo karijeru u jednoj agenciji koja štiti interese sportista.  Ova promena mu je donela i nekoliko kilograma viška jer zbog poslovnih obaveza nije stizao da se posveti zdravom načinu života.

Kako je pre nekoliko dana potpisao  jednoipogodišnji ugovor sa rumunskom Oradeom, krenuo je intezivno da trenira kako bi bio spreman da se u najboljoj formi vrati u bazen.

- Iako sam privatno veliki gurman, ja sam pre svega profesionalni sportista, pa su za sada gastronomija i hedonizam podređeni izazovima koji me očekuju u bazenu - rekao je Rađen za Alo! i dodao da su mu tokom poslednjih nedelja prioritet školske obaveze ćerki Nine i Tee, kao i to da svoje ispite polaže u roku.

- Da budem iskren, trenutno je njihova školica prioritet, ali se nadam da ću u narednom periodu imati vremena da se posvetim i svojim studentskim obavezama - rekao je Rađen.

Srpski vaterpolista je nakon pada na doping testu progovorio o najtežim životnim momentima.

-Vaterpolo sam počeo da treniram sa deset godina. Imao sam teško detinjstvo i jednu specifičnu situaciju što se tiče odnosa u mojoj porodici. Ipak, to me nikada nije sprečavalo da se okrenem sportu i da nastavim da treniram vaterpolo. Kroz te osetljive godine vaterpolo i sport su me vaspitavali i oblikovali- prisetio se Rađen u razgovoru za magazin Puls.

Nikola je počeo da igra za vaterpolo klub Partizan kada je imao sedamnaest godina,

-Prvih šest meseci nisam uspeo da se snađem. Trebalo mi je vremena da se adaptiram na Beograd. Ipak, kasnije kada sam se navikao bilo mi je mnogo lakše. Krenuo da igram za prvi tim i tada je usledio i poziv za A reprezentaciju. Srećan sam jer mi nikada niko nije poklonio uspeh, već sam se sam borio i trudio - naveo je tada Nikola.

Otac mu je preminuo početkom 2016. godine i taj gubitak je Nikola teško podneo.

- Dete sam razvedenih roditelja. U to vreme češće sam viđao majku, nego oca. Njega sam retko viđao i zbog toga me je njegova smrt pogodila prošle godine. Kao dete sam tražio opravdanja da li su roditelji krivi za sve što mi se dešava. Moj brat Nemanja i ja smo se zbog cele te situacije u porodici izuzetno vezali. Ja sam njemu bio podrška, a i on meni. Bilo mi je krivo što nisam viđao majku i oca, ali sada to ne bih ništa menjao jer su me te situacije kroz život ojačale.-

Bivši reprezentativac Srbije imaće pravo nastupa od 17. februara 2017. godine.

Komentari. (0)

Loading