Tajno pismo razotkrilo aferu Merilin i Bobija Kenedija

Autor:

29.09.2016 10:50

Foto:

Foto:



Da je glam ikona Holivuda Merilin Monro bila u tajnoj vezi sa tadašnjim predsednikom Džonom Kenedijem, nije tajna. Ova afera okončana je samo par meseci pre divine misteriozne smrti 1962. godine, a njen buran život i  neobične veze i danas privlače pažnju medija.

Nedavno je pronađeno pismo koje razotkriva Merlinkinu vezu sa predsednikovim mlađim bratom, Robertom.

Prema pisanju časopisa "The Telgraph", Bobijeva i Džonova mlađa sestra Džin Kenedi Smit, 1960. godine je poslala slavnoj glumici pismo koje nedvosmisleno otkriva da su Monro i mlađi Kenedi bili u ljubavnoj vezi.

- Znam da ste ti i Robert sada par. Cela porodica misli da bi trebalo da nam dođeš u posetu kada se on vrati sa Istoka - pisalo je u pismu.

Robert Bobi Kenedi i Merilin Monro su često viđani zajedno na raznim događajima, što je dalo povoda medijima da pokrenu glasine o aferi. A takođe, pričalo se i da se Robertovoj ženi Etel, ovo prijateljstvo nikako nije dopadalo. Prema nezvaničnim izvorima, Merlinka je bila ta koja je pokrenula ovu aferu. Kako je "Daily Mail" pisao, glumica ga je bukvalno "saterala uza zid i Bobi nije imao kud, nego da se preda".

Glasine kažu i da se Robert pojavio u Merlinkinom bungalovu, 4. avgusta 1962, noć pre nego što će glumica nesrećno nastradati.

Ovo pismo će se naći na aukciji 17. novembra, zajedno sa kolekcijom Merlinkinih privatnih stvari. Martin Nolaf, izvršni direktor Aukcijske kuće Džulijen je izjavio:

-  Oduvek su postojale spekulacije vezane za njen odnos sa Kenedijima. Ovo pismo zapravo potvrđuje da je Merilin Monro bila ljubavnica Roberta Kenedija.

Merilin je rođena 1. juna 1926. godine kao Norma Džin Mortenson. Bila je seks simbol zlatne ere Holivuda, a mnogi je i danas smatraju najlepšom ženom koja je ikada postojala. Njen život obeležili su brojni skandali, nesrećne ljubavi, odavanje alkoholu i lakim drogama. Udavala se tri puta.

Prvi muž za koga se Norma udala, bio je Džejms Daferti. Venčali su se 19. juna. 1942. godine, u vreme dok je glumica još uvek bila nepoznata.

Muž broj dva je bio bejzbol igrač Džo Dimađo. Par se venčao 14. septembra 1954. godine, a nakon 274 dana, glumica je zatražila razvod braka zbog "psihičkog nasilja". Dimađo je punih 20 godina nakon njene smri, ti puta nedeljno joj na groblje donosio tuce crvenih ruža.

Čuvena glumica se treći put udala za dramaturga Artura Milera. Brak je trajao od 29. juna 1956. godine do 14. januara 1961. godine, a jedan od uzroka je svakako bio spontani pobačaj, koji je glumica teško podnela.

Seks i modna ikona je umrla 5. avgusta 1962. godine od predoziranja tabletama za spavanje. Pronađena je u svom stanu, sa telefonskom slušalicom u ruci. Njena smrt bila je predmet raznih spekulacija i teorija zavere. Prema jednoj teoriji, ubijena je zbog ljubavne afere sa američkim predsednikom Džonom Kenedijem. Najzastupljenija je ona po kojoj se iz nehata otrovala prekomernim uzimanjem lekova ili da je sebi namerno oduzela život, kako bi okončala neprestana razočarenja na poslovnom i ljubavnom planu.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading