Princ Vilijam o neraskidivoj vezi oca i sina i kako ga je očinstvo promenilo

Autor:

07.10.2016 12:00

Foto:

Foto:



Princ Vilijam je nedavno sa porodicom bio u zvaničnoj poseti Kanadi, a fotografije sa njihovog puta preplavile su svet. Princ Džordž i princeza Šarlot pobrali su sve simpatije javnosti. a vojvotkinja Kejt Midlton svojim besprekornim izborom garderobe je još jednom dokazala da je ikona stila.

I dok se ljupka princeza Šarlot uglavnom fotografisala sa majkom, njegovo malo visočanstvo - princ Džordž, nije se odvajao od oca. Ručice čvrsto obavijene oko očevog vrata govore o posebnoj vezi koju dele otac i sin.

Tridesetočetvorogodišnji princ, koji će jednog dana postati kralj Velike Britanije, nije krio da je trenutak kad je postao otac bio prelomni u njegovom životu.

- Veoma sam posvećen svojoj novoj ulozi - ulozi oca - izjavio je Vilijam početkom ove godine, odgovarajući na pitanje britanskih novinara o životnim prioritetima.

- Tek sam postao otac i svoje obaveze i dužnosti prema porodici shvatam veoma ozbiljno. Želim da vaspitavam svoju decu tako da budu dobri ljudi, da budu brižni i posvećeni drugima.  To je veoma važno. Ako nisam u stanju da odvojim vreme za svoju decu, onda ne mogu da ne budem zabrinut za njihovu budućnost.

Da je Vilijam i pored brojnih obaveza izuzetno uključen u život svoje dece, govori i činjenica da se mali princ Džordž i te kako ugleda na oca. Kao i njegov tata, Džordž obožava avione i mašta o tome da jednog dana bude pilot. Baš kao njegov tata. Prilikom posete avio-bazi u Kanadi, ušao je sa ocem u kokpit aviona i odlučno izjavio da će on "prevesti porodicu u London" .

U iskrenom intervjuu za britanski časopis, princ Vilijam je otkrio i kako ga je očinstvo promenilo:

- Sada sam mnogo emotivniji nego što sam bio. Ranije se nikad mnogo nervirao, niti sam brinuo zbog stvari na koje ne mogu da utičem. Ali sada me pogađaju čak i najmanje sitnice. Sve što se dešava u svetu, svi problemi mi mnogo teže padaju jer sada razmišljam kao otac, a to sve stavlja u drugu perspektivu. Sada shvatam koliko je život dragocen i to saznaje je učinilo da potpuno drugačije posmatram stvari. Želim da budem prisutan i posmatram kako moja deca odrastaju - izjavio je princ Vilijam.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading