Bojan Marović podelio dirljivu priču o Tošetu za koju malo ko zna

Autor:

18.10.2016 10:54

Foto:

Foto:



Pre dva dana se navršilo devet godina od tragične pogibije jednog od najmoćnijih vokala na Balkanu, makedonskog pevača Tošeta Proeskog. Talentovani muzičar bio je omiljen ne samo u narodu, nego i među kolegama, a njegove pesme su i dan danas slušane.

Veliki Toše je tokom svoje kratke karijere sarađivao sa brojnim umetnicima iz regiona, a jedan od njih je i crnogorski pop pevač Bojan Marović.

Povodom godišnjice smrti svog prijatelja i kolege, Bojan je na svom Instagram profilu podelio sećanje na jedan njihov susret.

Na fotografiji su dva umetnika, jedan na početku karijere, a drugi već priznati muzičar.

Toše se pridružio Bojanu na sceni dok je mladi pevač izvodio njegovu pesmu. Dirljivi tekst uz ovu fotku rekao je sve.

- Jedna od onih slika koja me podsjeti na sve te lijepe trenutke... Dok smo pjevali svako svoje pjesme na jednom ljetovanju, izašao sam da iznenadim svog druga i rekao muzičarima da želim još jednu pjesmu, ta pjesma je bila "Tajno moja". Nisam bio suguran u tekst, a i makedonski jezik u tom trenutku mi je bio vrlo oskudan... Kad sam počeo da pjevam, istrčao je i osmijeh njegov je bio toliki, kao da sam cijeli svijet mu na dlanu poklonio, a zatom me ovako podigao.... Morao sam ovu priču podijeliti sa vama.

Pored ove fotografije, Marović je podelio i kolaž fotki zajedničkih fotki na kojima dele binu, a reči koje je uputio svom preminulom prijatelju, nije ništa manje dirljive od onih prethodnih.


- Devet godina... Svi ovi momenti, druženje i muzike što smo iz srca dijelili sa drugim ljudima, ni sada ne blijede, valjda je to samo još jedan pokazatelj da smo iskreno davali sve... Tvoje djelo vječno će biti u srcima ljudi, može 199 godina da prođe , za mene ti ćeš uvijek biti poseban drugar, čuvat ćemo tvoje dostojanstvo i tvoj rad, vječan si... napisao je Bojan u komentaru uz fotografiju.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading