Jelena Đoković održala predavanja na Ekonomskom fakultetu i zbunila Novaka (video)

Autor:

01.12.2016 15:58

Foto:

Foto:



Jelena Đoković, direktorka Fondacije „Novak Đoković“ održala je veoma posećno predavanje na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Njenu inspirativnu priču o različitim vrstama filantropije, o putu osnivanja i načinima funkcionisanja humanitarne organizacije, radu tima i važnosti projektnog menadžmenta pratilo je više od 700 studenata.

- Veliki problem je to što deca nemaju jednake šanse za adekvatnu stimulaciju razvoja mozga, jer ne odrastaju u porodicama koje mogu da im pruže izazovne zadatke, njihova ishrana je jednolična i tu nastaje velika disproporcija u društvu u najranijem periodu - istakla je Jelena Đoković na predavanju na Ekonomskom fakultetu.

Na pitanje kako se osniva jedna humanitarna organizacija, Jelena Đoković je istakla da je najvažnije imati viziju i jasno postavljene ciljeve.

- Naša vizija je da svako dete ima jednake šanse da ostvari svoj puni potencijal u životu. Zašto baš dete? Zašto rani razvoj? Od rođenja do šeste godine čovečji mozak se najviše razvija, eksponencijalnom linijom rasta, a onda se taj razvoj postepeno usporava. Problem je što sva deca nemaju jednake šanse za adekvatnu stimulaciju razvoja mozga. Ne odrastaju u porodicama koje mogu da im pruže izazovne zadatke kroz igru, ili različite aktivnosti, njihova ishrana je jednolična i tu nastaje velika disproporcija u društvu u najranijem periodu. Mi tu želimo da pomognemo i zato stalno pratimo potrebe i razvijamo programe kako bismo deci pružili bezbrižno detinjstvo - istakla je Jelena.

Osvrnuvši se na naučna istraživanja koja su pokazala da ulaganjem u rani razvoj svi utičemo na bolju ekonomiju, na jače društvo i jaču zemlju, Jelena je dodala da je misija Fondacije "Novak Đoković" pružanje adekvatnog stimulansa deci Srbije u prvim godinama života kroz fondacijske programe.

- Otvaramo Školice života, to su vrtići gde deca iz siromašnih krajeva mogu besplatno da dođu i provedu kvalitetno vreme. Zatim, pružamo pomoć roditeljima da što bolje mogu da odgaje svoje dete. Takođe ulažemo u trening učitelja, i aktiviramo celu zajednicu da razumeju koliko je bitno da se ulaže u najmlađe članove. Naš cilj je da ulažemo u obrazovanje dece. Do sada smo otvorili devet i napomenula bih da radimo i na pripremi desete jubilarne 'Školice života' - naglasila je direktorka Fondacije.

Na predavanju je bio i suprug Novak Đoković. U jednom trenutku Novak je izašao i pokazao koliko ima ljubavi za suprugu Jelenu.

- Hvala ti ljubavi što si došao mene da podržiš. Ja sam uvek bila na tribinama za tebe - rekla je Jelena.

Novak se posle ovih reči zacrvenio i sve što je uspeo da kaže bilo je "dobar dan".

Komentari. (0)

Loading