Kraj jedne ere: Novak i Beker prekinuli saradnju

Autor:

06.12.2016 21:34

Foto:

Foto:



Poznato je da se u sportu gubi i dobija, ali to što je Novak Đoković pao sa trona najboljeg tenisera sveta bilo je jedno od najvećih iznenađenja za sportski svet. Nakon što je pored sve želje i truda poražen od Endija Mareja u finalu Masters kupa u Londonu, tenisku javnost je zanimalo da li će Novak nastaviti saradnju sa nemačkim trenerom Borisom Bekerom sa kojim je osvojio šest grend slem titula, a ukupno 25 trofeja.

Novak je stavio tačku na nagađanja i potvrdio da je njihovoj saradnji definitivno došao kraj.

-Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke.

Pojedini mediji su preneli da Beker i Marijan Vajda nisu  želeli Španca Pepea Imaza u Novakovom timu a zagonetna izjava nemačkog trenera je dodatno pogrejale glasine da je došlo da razilaženja u mišljenjima.

 -Slušajte, ja sam unutra, znam sve, ali ne mogu da vam kažem. Volim svog igrača i zaštitiću ga tako što nikada neću ništa reći o tome. Pozivam se na svoj 'peti amandman- rekao je Beker na pitanja radoznalih novinara.

Nemački "Bild" prenosi da je  do razlaza došlo jer Beker smatra da je bivši španski teniser suviše uticao na Đokovića i njegov tim.

Španac je otkrio kako je Novak podneo gubitak liderske pozicije.

-To je sve obična priča o brojevima i Novak je to prirodno prihvatio. On je neko kome je to u prirodi, zato je iskreno čestitao Endiju. Život se nastavio i nakon tog poraza i mogu vam samo preneti sliku iz njegove svlačionice u kome su ga sačekali supruga Jelena sa sinom Stefanom, da poželi svom detetu laku noć. Zaista sam srećan što sam prisustvovao takvom momentu porodične ljubavi, čiste prirodnosti. Naravno, Novak će nastaviti da igra tenis i daće sve od sebe, ali uz novi pristup – rekao je Imaz za “El Mundo"

 

Komentari. (0)

Loading