Dodela Nobela okupila je akademsku elitu, ali svi su pričali o kraljevskoj porodici

Autor:

11.12.2016 16:42

Foto:

Foto:



Svečena ceremonija dodele Nobelovih nagrada koja se odigrala u subotu okupila je najznačajnije akademike današnjice.

Kako je ranije najavljeno, kontroverzni muzičar Bob Dilan nije došao na dodelu, a umesto njega je nastupila Peti Smit koja je otpevala Dilanovu pesmu “A Hard Rain’s A-Gonna Fall” iz 1963.

Legendarnoj pevačici dogodio se peh, prilikom izvođenja pesme se zbunila i zastala, te je zamolila da počene ispočetka.

- Izvinjavam se, veoma sam nervozna. Možemo li da počnemo ispočetka? - rekla je Peti tokom ceremonije koja je prenošena uživo. Njen emotivni, iskreni pristup pozdravljen je aplauzom zvanica.

Ipak, ova mala neprijatnost nije ono što je obeležilo ovogodišnju dodelu Nobela. Dolazak švedske kraljevske porodice, bacio je sve u zasenak!

Otmenost, dostojanstvo i uzvišenost su reči kojima se najbliže može opisati pojava rojalti familije, koja je bila specijalni gost ove prestižne manifestacije.

Kraljica Silvija je iznenadila sve svojim svetlucavim izdanjem, raskošnom srebrnom haljinom modernog dizajna sa kimono rukavima. Aksesoar je činila moćna kruna sa plavim dragim kamenjem i bogata ogrlica sa minđušama.

Njena ćerka, princeza Viktorija, se opredelila za balsku haljinu na jedno rame, od srebrno-zlatnog brokata. Nežna tijara sa motivima pera i ogrlica od bisera upotpunile su ovu raskošnu kombinaciju.

Najveće iznenađenje, pak, bila je princeza Sofija, koja je dokazala da se i sa manje može postići mnogo više. Smaragdno zelena haljina prilično jednostavnog kroja, popuno zatvorena oko vrata, istakla je lepo lice mlade kraljevske snahe, koja je nosila diskretnu tijaru.

Maja Gašić

Autor

Komentari. (0)

Loading