Katarina Radivojević: Život između dva doma

Autor:

17.12.2016 15:31

Foto:

Foto:



Katarina Radivojević je pre šest godina otišla iz Srbije za Ameriku kako bi tamo pokušala da izgradi glumačku karijeru.

Iako par godine nije dolazila u Srbiju, u poslednje vreme Katarina sve češće prelazi okean i za magazin Story otkrila je gde joj je dom.

- I tamo i ovde. Evo, sad sam došla u julu i planirala da se u septembru sigurno vratim u Ameriku, pa sam ostala do novembra i zato nemam garderobu za ovaj prelazni period između jeseni i zime. Nije nimalo lako, a posebno nije jeftino. Po prirodi sam vrlo dinamična i to nije opalo s godinama, već se dodatno pojačalo. Kako sam se sve više snalazila u Los Anđelesu, tako mi je bilo logičnije da vreme provodim preko bare. Nisam mogla da odlučim da se vratim i da budem samo ovde, a nisam želela ni da budem samo tamo jer sam u jednom trenutku shvatila da me narod zaboravlja. Desilo mi se da mi je čovek na kiosku rekao: Ne možemo više da te gledamo u ovim starim stvarima, hajde, kad ćeš više nešto novo da snimiš? Shvatila sam to kao ozbiljnu poruku. Dok tamo ne dobijem nešto ozbiljnije i veće, sasvim je u redu da budem i ovde prisutna, da snimim ponešto, pa da opet odem tamo. Uostalom, po prirodi sam takva da bi mi sve drugačije verovatno bilo dosadno - rekla je Katarina i rekla da joj je upravo takav život prekalio i doveo do toga da joj se poveravaju sve složenije uloge.

- Glumice sa zrelošću, ako su zadovoljne sobom i svojim izborima, stiču unutrašnji mir. Moj profesor davno mi je govorio, a ja sam to tek nedavno shvatila, da ću onog trenutka kad budem imala mir u sebi, glumiti s mnogo jačim glumačkim sredstvima. To je možda ono što ljudi primećuju, a tu je i iskustvo dugogodišnjeg snimanja i tih silnih odigranih epizoda koje sam preturila preko glave. Serije su mi dale tu moć koncentracije da u datom trenutku, čak i ako dođem polumamurna na snimanje, što se retko kad dešava, budem fokusirana i da ništa ne može da me izbaci iz koncentracije. Plod iskustva i zrelosti.

Dok je ranije sebe posmatrala kao “vetar koji se vezati ne može” i vagabunda kog ne drži mesto, Katarina Radivojević je nakon dugogodišnjeg singl staža zaključila da bi se rado “primirila” kraj nekog.

- Ne mogu na silu da nađem nekog i udam se samo zato što je vreme. Postoje žene koje misle da im nešto fali ako nisu u braku, a meni je od toga važnije kakav sam čovek. Smatram da sam u životu mnogo toga uradila, da nisam uludo trošila dane u provodu i ludovanju. Još se nisam usudila da imam dete jer verujem u ideal zdrave porodice, koliko god ona da traje. To su dvoje koji se vole i imaju decu kao plod te ljubavi. Dok mi se takva ljubav ne desi, neću ni da razmišljam o deci - rekla Katarina nedavno za magazin Gloria.

Komentari. (0)

Loading