Ivana Jovanović o odlasku u Ameriku: Beograd je isuviše tmuran za moj razigrani duh

Autor:

23.12.2016 15:16

Foto:

Foto:



Glumica Ivana Jovanović skrenula je pažnju šire publike ulogom Nede u seriji "Greh njene majke".

Međutim umesto nastavka uspešne pozorišne i filmske karijere lepa Ivana se odlučila za hrabar potez, napustila je Srbiju i glumu i započela novi život u Americi.

U razgovoru za Novosti rekla je zašto je odlučila da ode iz Beograda.

- Volim Beograd, ali oduvek sam želela da putujem i upoznajem druge kulture. U Los Anđeles sam došla turistički, ali sam shvatila da su grad, priroda, okean i pozitivni ljudi, koji ne osuđuju nego glorifikuju slobodu i radost, mnogo zdravija okolina za moga sina Viktora. U Beogradu svi roditelji puše, a deca odrastaju u njihovom dimu i sebičluku paljenja cigarete. Ovde to rade samo uličari. Srpska prestonica je previše tmurna za moj razigrani duh - tvrdi glumica i dodaje da u Ameriku nije otišla da se bavi glumom, kao i da dosad nije bila ni na jednoj audiciji. Ona se zasad pozdravila sa scenom i posvetila drugim stvarima.

- Mnogo pišem i učim sina umetnosti življenja do daske! Slikam i predajem jogu. Glumi mogu da se vratim kad god poželim, jer je ona uvek u meni. Hoću da pred kraj života kažem sebi: “Živela si baš kako si htela i nije te strah od nepoznatog obmanuo ni u jednom trenu. Inspirisala si i pomogla mnogima da budu ono što jesu, da ismeju grohotom očekivanja onih koji oponašaju druge, a najminimalniji odskok iz te imitacije nazivaju originalnošću”. To sam često zapažala kod glumaca - kaže Jovanovićeva.

Podrška u životu joj nije bila potrebna, jer nikad nije posumnjala u sebe. Tvrdi da je svesna svojih kvaliteta i slabosti.

- Zahvalna sam porodici što me je naučila da volim sebe na objektivan način. Uvek ću voleti one koji su me podučavali i to i dalje čine - majku, sina, bivšeg muža Nemanju, deku i nanu. Svi ostali idolčići bili su inspirativni na kratak period. Samo je Merlin Menson kao član porodice. Visi na zidu i viče mi kroz zvučnike od 13. godine - priča glumica.

Komentari. (0)

Loading