Rekordna odšteta: Kompaniji "Dizni" 50 miliona dolara zbog smrti Keri Fišer

Autor:

31.12.2016 13:21

Foto:

Foto:



Keri Fišer (60), američka glumica, scenaristkinja i producentkinja, najpoznatija po ulozi princeze Leje u „Ratovima zvezda“ preminula je 27. decembra od posledica srčanog udara.

Legendarna glumica je prošle godine glumila princezu Leju u "Buđenju sile" i završila je snimanje sledećeg nastavka, Epizode VIII, planiranog za 2018, u kojem takođe ima zapaženu ulogu, a treće ostvarenje će, kako tvrde neki dobro upućeni izvori, sada morati da bude ponovo napisano.

Strani mediji prenose da je kompanija "Dizni" uzela takozvano osiguranje za zaštitu ugovora u slučaju da Keri Fišer, usled nesrećnog slučaja, ne bude u mogućnosti da snimi sva tri planirana filma iz serijala "Ratovi zvezda", prenosi Blic.

Na ime toga "Dizni" će najverovatnije dobiti 50 miliona dolara, što će biti rekordna suma u ovoj vrsti polisa, tvrdi Insurance Insider.

Keri Fišer prvi put je igrala princezu Leju sa 20 godina, u originalnom filmu "Ratovi zvezda" (1977). Narednih decenija borila se sa bipolarnim poremećajem i bila je zavisnik od droge. Verovatno je iz tog razloga "Dizni" odlučio da napravi ovu polisu osiguranja.

U  memoarima koje je objavila ove godine, Keri je  nakon 40 godina priznala da je  stvarno imala aferu s kolegom Harisonom Fordom, "Han Solom".

 

Komentari. (0)

Loading