Crna Gora traži izvinjenje zbog Evrosonga

Autor:

25.05.2015 06:29

Foto:

Foto:



Radio Televizija Crne Gore nije zvanično obaveštena o poništenju rezultata crnogorskog glasanja na ovogodišnjem Eurosongu, saopšteno je iz te medijske kuće, čiji direktor Rade Vojvodić traži što hitniji odgovor zvaničnika takmičenja i izvinjenje zbog doživljenih "neprijatnosti".

Atmosfera tokom finalne večeri ovogodišnjeg takmičenja (Foto: Tobias Schwarz)

"Na žalost još uvek nemamo ni zvaničnu, ni nezvaničnu informaciju o tome koji su razlozi ovakve odluke koju doživljavamo kao svojevrsni pritisak na našu zemlju i predstavnika na Eurosongu. U pitanju je kontinuitet pritisaka, koji je započeo razgovorom generalnog sekretara referentne grupe ESC sa nasim šefom delegacije i optužbom o navodnom dogovoranju poena sa drugim delegacijama, o čemu je naš predstavnik zvanično i obavestio izvršnog producenta ESC Jan Ola Sanda i zatražio njegovu zaštitu", rekao je Vojvodić u izjavi medijima.

Crnogorski predstavnik na Eurosongu Nenad Knežević Knez, osvojio je 13. mesto na ovogodišnjem takmičenju i ostvario najbolji rezultat za Crnu Goru od 2006. godine i sticanja nezavisnosti.

Njegov rezultat našao se u senci zbog skandala u vezi sa glasovima iz Crne Gore i Makedonije, jer glasovi žirija te dve države nisu uračunati, već su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Pravila nalažu da po 50 odsto glasova svake zemlje deli na službeni žiri i publike.

"Kome i zašto je potrebna ovakva vrsta pritiska na Crnu Gora koja dve godine za redom, na iznenađenje svih, ostvaruje plasman u finale, nije nam jasno, te zato tražimo što hitniji odgovor od zvaničnika ESC, kao i izvinjenje zbog neprijatnosti koje je doživela naša zemlja i njeni predstavnici na Eurosongu, članovi žirija, kao i naša kuća", zaključio je Vojvodić u reagovanju.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading