Laura Prepon: Sajentologija joj je promenila život

Autor:

09.07.2015 16:02

Foto:

Foto:



Baš kad je u javnost pušten “trač” da najpopularniji sajentolog na svetu, čuveni Tom Kruz, možda napušta okrilje svoje crkve, o tome koliko joj je vera pomogla u životu u intervjuu za sajentološki selebriti magazin govorila je glumica Laura Prepon.

Progovorila o svojoj veri (foto: Profimedia)

Poznata po seriji  “The Orange is the New Black”, znamo je i kao Donu iz “Veselih sedamdesetih”, ali i po kratkoj vezi sa gore pomenutim Kruzom. Glumica se našla na naslovnici “Scientology's Celebrity” magazina, a priču započela o tome kako se uopšte obrela u sajentologiji.

- Kad sam se prvi put upoznla sa verom, bila sam izgrađena kao ličnost, imala sam sopstvene vrednosti i stavove, ali i razne uspone i padove iza sebe. Kursevi su me povezali sa mlađom sobom, pokazivali su jasno šta je dobro, a šta loše i konačno sam pronašla nešto što govori mojim jezikom - izjavila je i nastavila da govori o procesu inicijacije upotrebljavajući pritom stručne izraze kojima se sajentologija koristi. Pričala je i o "auditingu" (reviziji), specijalnoj terapiji kroz koju prolaze vernici i o tome koliko je danas oslobođena strasti, koliko se manje nervira i ne uzbuđuje oko nekih stvari.

- Život mi je mnogo jednostavniji. Mnoge stvari mi ne smetaju i ne potresam se oko njih. Sećam se da sam radila sa jednim fantastičnim glumcem koji se brinuo oko toga kako će publika prihvatiti naš komad, a ja sam sve vreme bila opuštena. Prišao me je i pitao kako to postižem. Shvatila sam to kao kompliment i dokaz da sam savladala određene stvari - rekla je.

Glumica je pričala i o tome kako su na nju uticale knjige Rona Hubarda, osnovno štivo za sve koje zanima sajentologija i kako ih danas koristi kao oruđe koje joj dosta pomaže i u svakodnevnom životu i u poslu.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading