Stiže predstava “Hari Poter i ukleto dete”, nastavak priče o čarobnjaku

Autor: Goran Anicic

26.10.2015 15:17

Foto:

Foto:Predstava “Hari Poter i ukleto dete”, koja će početi da se igra u leto iduće godine u londonskom Vest Endu, biće nastavak priče o slavnom čarobnjaku.

Foto: Promo

Fokusirana na Harija i njegovog mlađeg sina, Albusa Severusa, radnja ove pozorišne drame, koju fanovi slavnog čarobnjaka isčekuju sa nestrpljenjem, biće smeštena 19 godina od poslednjeg zapleta romana “Hari Poter i relikvije smrti”.

I dok se Hari bori s prošlošću koja ga i dalje proganja, njegov sin Albus mora da se nosi sa porodičnim nasleđem koje nikada nije priželjkivao. U večitom prepletanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin spoznaju neugodnu istinu: da se ono najmračnije ponekad javlja tamo gde ga najmanje očekujemo.

Na tek objavljenom plakatu predstave, čija je premijera zakazana za 30. maj 2016. u londonskom Palas teatru, prikazan je dečak sklupčan u gnezdu.

Detalji o kastingu još nisu objavljeni, ali se već zna da će se 30 glumaca pojaviti na sceni. Prema pisanju “Gardijana”, predstava će biti podeljena u dva dela koja će moći da se pogledaju jedan za drugim ili odvojenim danima.

- Priča je nastala samo zato što je prava grupa ljudi došla do briljantne ideje kako da se Hari Poter predstavi na sceni - kazala je autorka čuvene čarobnjačke sage, Džoana Rouling.

- Uverena sam da će publika jednom kada vidi predstavu “Hari Poter i ukleto dete” shvatiti zašto smo odlučili da priču ispričamo baš na ovakav način - dodala je ona.

Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading