Kejtlin Džener među ženama godine magazina “Glamur”

Autor:

29.10.2015 19:05

Foto:

Foto:Rijaliti zvezda Kejtlin Džener , glumica Ris Viterspun, balerina Misti Koplend i “Mirotvorke Čarlstona”, predstavljaju pet žena koje su doprinele smirivanju strasti posle masakra u crkvi u Čarlstonu, u junu ove godine. One se zbog toga nalaze među dobitnicama nagrade “žena godine”, koju dodeljuje američki magazin "Glamur”.

Foto: Profimedia

Dodeljivanje nagrade "žena godine" transrodnoj Kejtlin Džener, koja je donedavno bila muškarac, sportista Brus Džener, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1976, izazvala je podeljene reakcije u javnosti.

- Na twitteru se može čuti govor mržnje, ali isto tako, ako ne i više, prisutan je govor ljubavi i podrške. Radije ću se fokusirati na ovo pozitivno - komentarisala je Džener.

Sindi Livi, glavna i odgovorna urednica “Glamura”, izjavila je da kritike na račun odluke da se nagrada dodeli Džener “pokazuju kolika je i dalje netolerancija prema transrodnoj zajednici. Ponosni smo na ono što je Kejtlin Džener postigla kako bi ukazala na to kroz šta prolaze transrodne osobe”.

Među ovogodišnjim laureatima je i modna dizajnerka Viktorija Bekam, milijarderka Elizabet Holms, aktivistkinja i predsednica fondacije “Planirano roditeljstvo” Sesil Ričards, kao i ceo američki ženski fudbalski tim. Nagrada će im biti uručena na gala svečanosti 9. novembra u Karnegi Holu, u Njujorku,

Holivudska zvezda Ris Viterspun krasiće naslovnicu decembarskog broja “Glamura”, dok će fotografije Džener, Koplend i Holms biti objavljene u unutrašnjim koricama časopisa.

“Glamur” obeležava 25 godina od osnivanja nagrade koja se dodeljuje ženama za dostignuća na polju zabave, mode, politike i biznisa. Svečanu ceremoniju, kojoj će prisustvovati neke od prethodnih dobitnica, poput Medlin Olbrajt i Serene Vilijams, otvoriće Ejmi Šumer , trenutno jedna od najpopularnijih američkih komičarki, a publiku će zabavljati Dženifer Hadson i Eli Golding.

(Tanjug)
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading