Maja Mandžuka

Sve je isto kao pre: Kata i Lola ponovo u akciji

Autor:

25.11.2022 20:00

Foto:

Foto:

Maja Mandžuka i Milica Vujović u filmu "Munje: Opet!"



Maju Mandžuku i Milicu Vujović spojio je film “Munje”. Uprkos tome što je prošlo već više od dvadeset godina od snimanja ovog kultnog ostvarenja, mnogi i danas glumice prepoznaju kao Katu i Lolu. Njih dve su upravo završile rad na “Munjama: Opet!”, i poput svih drugih likova iz filma su, kako je rekao reditelj Radivoje Raša Andrić, “ostale potpuno iste kao pre dvadeset godina, iako se oko njih sve promenilo”. U prvom zajedničkom intervjuu Milica i Maja govore o tome da li ih je slava promenila, jesu li očekivale toliku popularnost i kako je njihovo prijateljstvo opstalo.

- Dosta smo se razlikovale fizički, Maja je plavuša koja deluje prilično krhko, a zapravo je pravi beogradski mangup, dok sam ja neposredno pred početak snimanja ošišala dredove i imala ultrakratku kosu. Slušamo i drugačije vrste muzike, ali smo se odmah potpuno razumele, odlično se slažemo - priča Milica i otkriva čime se bavila u poslednje dve decenije: - Osim pojavljivanja u serijama “Lisice” i “Ujka protiv tranzicije”, nisam imala dodirnih tačaka sa glumom. Bavila sam se televizijom. Na TV B92 bila sam od njenog osnivanja, zajedno sa najkreativnijim ljudima u Srbiji koji su uveli nov i moderniji način rada. Mnogo sam naučila od tadašnjeg urednika Radovana Kupresa, a i lepo sam se snašla na televiziji. Jedno vreme sam bila i u štampanim medijima, zatim i na TV Avala. Uspešno sam spojila dve svoje velike strasti, muziku i putovanja, i u tome sam beskrajno uživala.

Vođene profesionalnim i emotivnim motivima krenule su u veliki svet. Maja je 2006. godine otišla u Njujork gde je završila studije produkcije, dok je Milicu ljubav odvela u Amsterdam u kome je dobila sina Budu i postala mama.

Pročitajte i : Maja Mandžuka: Uvek sam se trudila da budem u senci

Jovanka Bojković

 

Kompletan intervju pročitajte u novom broju Glorije 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading